• 08 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7625
  •  GBP / BGN 2.3196
  •  CHF / BGN 2.0829
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа в Нов български университет ще се проведе Ден на отворените врати.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе редовно заседание на ВСС.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад по заявление с вх. № Е-15-20-13 от 11.03.2016 г., подадено от „Булгаргаз" ЕАД за утвърждаване на цени, по които да продава природен газ на крайните снабдители и на клиенти, присъединени към газопреносната мрежа за II-ро тримесечие на 2016 г.

***
София.
От 12.00 часа, ще бъде открито новото Спешно отделение на УМБАЛ „Св. Анна" - София АД. На откриването ще присъстват Министър-председателят на Република България - Бойко Борисов и д-р Петър Москов - Министър на здравеопазването.

***
София.
От 14.30 в зала „Изток" на Народното събрание ще се проведе Кръгла маса на тема „Ранното детско развитие - реалност и перспективи". Дискусията е под патронажа на председателя на парламентарната комисия по здравеопазване д-р Даниела Дариткова и се организира от Българската педиатрична асоциация, УНИЦЕФ България и Българския Червен кръст.

***
София.
В 11.00 часа, на ул. „Леге" № 10, ет.1, общински съветници и депутати от БСП Лява България ще дадат пресконференция във връзка с исканото от „Софийска вода" увеличение на цената на водата.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на БТПП, НАП и Българска търговско-промишлена палата ще дадат пресконференция във връзка с въвеждането на задължително електронно фактуриране в сферата на обществените поръчки в България.

***
София.
От 11.00 часа, 26 състав на СГС ще разгледа поредна молба от Герман Костин за изменение на мярката му за неотклонение.

***
София.
От 11.00 часа в СГС, 22 състав ще гледа делото срещу съдия Евелин Драганов (Гл. ІІ НК - престъпление против личността).

***
София.
От 12.00 часа в Пресцентъра на НДК ще се проведе дискусия на тема „ Малките и средни предприятия в строителството като подизпълнители на проекти"организирана от вестник „Стандарт" и Изпълнителна Агенция за насърчаване на малки и средни предприятия.

***
София.
От 13.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков и екипът на София 2018 ще представят пред студентите и академичната общност на Национална спортна академия инициативата „София - Европейска столица на спорта".

***
София.
От 15.00 часа в заседателна зала на НЗОК ще се състои пресконференция на тема „Резултати от съвместните усилия на пациентската организация и на НЗОК, и на кампанията за постигане на реимбурсиране на инсулиновите помпи за болните от диабет".

***
София.
От 17.30 часа в Национална галерия Квадрат 500, проф. д-р Милена Братоева, преподавател по индийска литература и култура в СУ „Климент Охридски" ще изнесе лекция, свързана с изложбата „Създателят и разрушителят на вселената".

***
София.
От 18.00 часа в Аулата на НАТФИЗ ще се състои представяне на книгата „За техниката на актьора".

***
София.
От 20.00 часа, в хотел „Хилтън" ще се състои церемония VIP Business Awards 2016 .

***
Благоевград.
От 11:00 часа, в зала 5 на Община Благоевград ще се проведе пресконференция във връзка с провеждането на "Блус и джаз фестивал 2016".

***
Благоевград.
От 12 часа в зала 5 на Община Благоевград, ще се проведе пресконференция във връзка с Републикански турнир по канадска борба.

***
Благоевград.
От 18:00 часа, в Драматичния театър ще се играе спектакълът „Премълчаното-разказано", базиран на истинските истории на три жени, пострадали от психологическо и физическо насилие. Послания към благоевградската публика ще отправят и лицата на кампания срещу насилието над жени, организирана от зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел.

***
Благоевград.
От 18.30 часа в Хорова зала "Проф. Хр. Арищиров", ще се проведе фолклорен концерт с участие на Вокален ансамбъл "Езерец" с Диригент Илиян Юручки и Пом. диригент Адриана Ангова, ФГ 'Джумайчета" с ръководител Иван Кацарски, Смесена фолклорна група с ръководител Маргарита Петрова и Мъжка Фолклорна група "Синаница" гр. Кресна.

***
Бургас.
От 10.00 часа до 13.00 часа, в Културния дом на Нефтохимика, ще се проведе трудова борса в сферата на туризма, хотелиерството, ресторантьорството и свързаните с тях дейности, организирана от Дирекция "Бюро по труда" Бургас.

***
Бургас.
От 11.00 часа в Капитанската зала на х-л „България", общинските съветници от групата на „НФСБ и СЕК" в ОбС-Бургас ще дадат пресконференция на тема „Разширяване на синята зона" в града.

***
Бургас.
От 11.00 часа в кръглата зала на Експоцентър „Флора" ще се състои заключителна пресконференция по проект „BUMBLEBEES" на тема: „Безопасен нощен живот и намаляване на вредите от употребата на „клубни наркотици"".

***
Бургас.
От 11.00 часа, в ДТ „Адриана Будевска", ще се проведе пресконференция по повод нова постановка на директора Борислав Чакринов.

***
Бургас.
От 09.00ч. до 17.00ч. в Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания гр. Бургас ще се проведат отворени врати и безплатни скринингови прегледи и консултации за ранна диагностика на туберкулоза.

***
Велико Търново.
Община Велико Търново е домакин на двудневна международна конференция „Културно-историческо наследство: представяне, опазване, дигитализация". От 13.00 часа в Регионалната библиотека „П. Р. Славейков" ще се състои откриването на конференцията.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Бюрото по труда, Дирекция социално подпомагане и Инспекцията по труда.

***
Велико Търново.
От 12.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция във връзка с предстоящите дни на кариерата, организирана от ДжобТайгър.

***
Велико Търново.
От 12.30 часа в читалнята на Централна университетска библиотека на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" ще бъде представен сборника на Петър Увалиев "Пет минути с Петър Увалиев. Радиобеседи - част 1", под общата редакция на Огнян Ковачев и Христина Ковачева.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в Регионалната библиотека „П. Р. Славейков" ще бъде открита международната конференция „Културно-историческо наследство: представяне, опазване, дигитализация".

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в читалнята и фоайето на РНБ „П.Р. Славейков" ще бъде представено издателство „Агата-А" и новото издание „Пет минути с Петър Увалиев" с автор Огнян Ковачев. Ще бъде открита изложба от фотографии на Иво Хаджимишев.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се състои празничен концерт „Българските хитове" с участието на студенти от класа по поп и джаз пеене.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в салон „Дуенте" на Читалище „Надежда" ще бъде представен театрален спектакъл с участието на Татяна Лолова.

***
Враца.
От 10.00 часа в Младежкия дом ще бъде открита Обща трудова борса, организирана от Дирекция „Бюро по труда"-Враца.

***
Враца.
От 14.00 часа, в сградата на ул. „Стоян Заимов" - 4, ет. 2 ,ще се проведе пресконференция, организирана от регионалните дирекции „Бюро по труда", „Социално подпомагане" и „Инспекция по труда".

***
Враца.
От 17:00 часа, в Малка зала на ХГ „Иван Фунев" при РИМ-Враца ще се проведе официално откриване на изложба посветена на 110 години от рождението на художника Крум Панов.

***
Видин.
От 11.00 часа на сцена на художествена галерия „Н. Петров" ще се състои официалното откриване на туристически сезон „Видин 2016".

***
Видин.
От 14:00 часа в Центъра за кариерно ориентиране ще се проведе интерактивна дискусия с ученици от VІІ и VІІІ клас от община Видин за възможностите за образование в гимназиален етап през учебната 2016/2017 година по метода „Световно кафене", на тема: „Моят избор сега - инвестиция в бъдещето". Организатор на инициатирата е Регионалният инспекторат по образованието.

***
Горна Оряховица.
От 9.00 часа в Спортна зала „Никола Петров"ще се проведе Областно първенство по баскетбол за юноши и девойки 11-12 клас от ученически игри 2015/ 2016 година.

***
Добрич.
От 10.00 часа, в заседателна зала на дирекция „Хуманитарни дейности", ще се проведе общинския кръг на ученическото състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации - Добрич 2016".

***
Кюстендил.
От 10.00 часа, в кабинета на председателя на Общински съвет (ОбС), ще се състои пресконференция по повод предстоящо заседание на съвета.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в Областен информационен център ще се проведе пресконференция по повод предстоящата работа на центъра.

***
Пазарджик.
От 11,00 часа в Кметска зала на Община Пазарджик ще се проведе работна среща относно образователните перспективи на ОУ "Стефан Захариев" - Пазарджик, ОУ "Георги Бенковски" - с. Хаджиево, ОУ "Кочо Честименски" - с. Пищигово.

***
Пловдив.
От 9.30 часа, в Пловдивския районен съд ще бъде гледано дело срещу Иван Д., който е обвинен в опит за купуване на гласове.

***
Пловдив.
От 11:00 часа министърът на културата Вежди Рашидов ще инспектира ремонта на Драматичния театър „Н.О. Масалитинов".

***
Сливен.
От 09:45 часа, в залата на Областна администрация, ул. "Димитър Добрович" № 3, Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Шуменски университет "Епископ Константин Преславски" ще проведат съвместна информационна среща-семинар на тема „Видове резитби за формиране на корони и плододаване при семкови, костилкови и черупкови овощни насаждения".

***
Сливен.
От 10.00 ч. в зала 105 на общинската администрация.ще се проведе редовният брифинг на кмета на община Сливен Стефан Радев и неговите заместници.

***
Сливен.
От 19.00 часа, в концертната зала на НТС ще се проведе Концерт на китариста Цветан Недялков.

***
Сливен.
От 12 часа в салона на Военния клуб в Сливен ще се проведе Регионален фестивал на руската песен и танц.

***
Смолян.
От 15.00 часа, в сесийната зала на Община Смолян, ще се проведе заседание на Общинския съвет.

***
Шумен.
От 9.30 часа в Общински младежки дом ще бъде даден старт на 10-тия детски театрален фестивал „Колобимина".

***
Шумен.
От 9.00 часа ще се проведе конкурса за директор на Общинското предприятие за туризъм, допуснати за участие са кандидатите Иванка Стоянова Христова, Петинка Василева Петрова, Добромир Петков Жеков и Красимир Стойчев Неделчев.

***
Шумен.
От 10.00 часа, в зала „Тича" на хотел „Шумен", Агенцията за малки и средни предприятия ще представи възможностите за подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.

***
Шумен.
От 17.30 ч в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" ще бъде открита благотворителна изложба с фотографии, рисунки, стихотворения, под надслов „Сподели своята усмивка".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.