• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Предстоящи събития в страната за днес, 13 октомври

Предстоящи събития в страната за днес, 13 октомври

/КРОСС/ *** 

Берн.
Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на официално посещение в Конфедерация Швейцария, в рамките на което ще се срещне със своя швейцарски колега президента Дидие Буркхалтер.

***
Люксембург.
Министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще участва в заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство.

***
София.
От 11 ч. в Националния музей „Земята и хората" министърът на образованието и науката доц. Румяна Коларова и генералният директор на Европейската ЦЕРН проф. Ролф Хойер ще открият изложба, посветена на 60-годишнината от създаването на Европейската организация за ядрени изследвания и 15-годишнината от пълноправното членство на България в организацията. В откриването на експозицията ще участват Ирена Младенова, заместник-министър на икономиката и енергетиката, и проф. Иван Илчев, ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски". От 12 ч. в хотел „Хилтън" ще се проведе пресконференция за медиите.

***
София.
От 11.30 ч. в Гранд хотел „София", зала „Триадица", ет. 1 ще се състои заключителна пресконференция на екипа на проект „Проектиране и внедряване на географска информационна система (ГИС) за управление на пристанищната инфраструктура". На пресконференцията ще бъде демонстрирана изградената географска информационна системата на пристанищата за обществен транспорт с национално значение.

***
София.
В 10 ч. в зала „Запад" на Народно събрание преговорният екип на ГЕРБ ще проведе консултации с представители на БСП. След срещата е предвиден брифинг за медиите.

***
София.
В 11 ч. в Медиа центъра на БНР Българско национално радио, „Музикална къща БНР", Karma Events, P&P events ще дадат пресконференция за предстоящите музикални събития от програмата за честванията на 80 години БНБ „Властелинът на ефира".

***
София.
В 13 ч. ще бъде тествана системата за ранното предупреждение в Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, София, Враца и в населените места в 30-километровата зона около АЕЦ „Козлодуй".

***
София.
От 13 ч. в конферентната зала на НОИ ще се проведе пресконференция на тема „Преминаване към електронен обмен на данни за изплащане на паричните обезщетения за временна неработоспособност - етапи, нормативни изисквания и практическа реализация".

***
София.
В 14 ч. в Министерски съвет Гражданският борд за свободни и прозрачни избори ще проведе заключителното си заседание.

***
София.
В 15.30 ч. в Централата на ДПС председателят на Движението за права и свободи Лютви Местан ще даде пресконференция.

***
София.
В 11 ч. в Националния пресклуб на БТА община Габрово ще представи петото издание на Международния кинофестивал „Смешен филм фест".

***
София.
В 12 ч. в Националния пресклуб на БТА Сдружение „Болкан Асист" ще представи проект „Граждански дебат за промяна". Ще бъдат представени резултатите от национално проучване на мненията и нагласите на българските граждани за участие в управлението.

***
Брюксел.
В 18.30 ч. евродепутатът Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП) организира дискусия на тема „Комунизмът и несломеният човешки дух" в Европейския парламент.

***
Благоевград.
В 10.30 ч. Дневен център за възрастни хора с увреждания психо-социална услуга „Светлина" - Благоевград ще отбележи Световния ден на психичното здраве с празнична програма.

***
Бургас.
От 13 до 17 октомври ще се проведе „Европейско приключение", което включва спортно ориентиране за намиране на обекти финансирани със средства на ЕС.

***
Бургас.
В 9 ч. в зала „Георги Баев" на Културен център „Морско казино" Икономическият и социален съвет на България (ИСС) в партньорство с Министерството на труда и социалната политика (МТСП) и Община Бургас организира регионална кръгла маса на тема: „Социалната икономика и социалното предприемачество в България. Възможности за заетост и предизвикателствата пред младите хора".

***
Варна.
От 11.30 ч. в Община Варна ще бъде отбелязан Денят на българската община. На събитието са поканени да присъстват председателите на ОбС-Варна за периода от 1991 г. до днес, кметът на Община Варна и представители на общинска администрация.

***
Велико Търново.
От 13 до 17 октомври Областен информационен център (ОИЦ) - Велико Търново ще проведе във всяка от десетте общини от областта състезание по електронен дартс.

***
Видин.
От 10.30 ч. в Регионалния пресклуб на БТА ПП ГЕРБ - Видин ще представят резултатите от парламентарните избори в 5 МИР - Видин.

***
Видин.
В 14.30 ч. в залата на Общински съвет - Видин заместник-кметът на общината Борислава Борисова ще връчи договорите на учителите, които ще участват в дейностите по проект „Реализация чрез интеграция".

***
Добрич.
От 9 ч. в община Добрич в Малката заседателна зала ще се проведе кметска оперативка.

***
Кюстендил.
От 12 ч. ще се проведе автопоход от цирковата площадка в града до разклона за село Жиленци (при хотел „Рай") в знак на протест срещу решението Александър Методиев от ДПС, по-известен като Бат Сали, да влезе като депутат в 43-то Народно събрание.

***
Плевен.
В 12.30 ч. в Регионалния пресклуб на БТА областното ръководство на ПП АБВ - Полевен ще даде пресконференция, по време на която ще коментира резлтатите от изборите на 5 октомври.

***
Пловдив.
От 14 ч. в офиса на СРС „Подкрепа" ще се проведе пресконференция.

***
Смолян.
От 18 ч. в НЧ „Орфееви гори" ще бъде открита изложба-базар „Родопски занаятчии" - VІІ издание.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.