• 29 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
В зала 108 на Българска народна банка президентът Росен Плевнелиев ще присъства на официалната церемония по встъпване в длъжност на Елица Николова като член на Управителния съвет на БНБ.

***
София.
Президентът Росен Плевнелиев ще посети Дома на Европа (ул. „Г. С. Раковски" 124), където ще бъде отбелязана 25-годишнина от подписването на Полско-германския договор за добросъседски отношения. Държавният глава ще посети изложбата „Поляци и германци. История на диалога".

***
Русе.
В 11.00 часа в "Доходното здание" в Русе, еврокомисар Корина Крецу и министърът на туризма Николина Ангелкова, вицепремиерът и министърът на регионалното развитие и публичната администрация на Румъния Василе Динчу и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще открият конференция "Устойчивост на туристическото развитие и сигурност в Дунавския регион". От 11.30 часа комисар Крецу ще даде пресконференция във фоайето на "Доходното здание".
В Русе еврокомисарят Крецу ще посети и проект, реализиран от програмата на ЕС за трансгранично сътрудничество "България - Румъния" в средното училище "Баба Тонка".

***
София.
В 8.30 часа в Министерството на регионалното развитие и благоустройството заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще направи изявление пред медиите във връзка с повишения интерес към темата за изготвяне на Общ устройствен план на Община Бяла и Карадере.

***
София.
От 9.00 часа ще се проведе заседание на НС.

***
София.
От 9.00 часа във Факултета по журналистика и масова комуникация ще се проведе научната конференция "Съвременни проявления на реториката в медиите, онлайн медиите и изкуствата".

***
София.
В 9.30 часа в зала „Силует" на хотел „Маринела" ще се проведе Срещата на Европейския съюз на частните болници. На откриването са поканени министърът на здравеопазването д-р Петър Москов, председателят на парламентарната комисия по здравеопазване д-р Даниела Дариткова, евродепутати, представители на пациентски организации.

***
София.
От 11.00 часа в изложбения център на СБХ на ул. „Шипка" 6 в София известният български художник Ставри Калинов ще бъде удостоен с престижното почетно отличие на Министерството на културата - „Златен век" - звезда.

***
София.
От 11.00 часа Столична библиотека, фондация „Лале" и ИК „Ентусиаст" честват заедно Международния ден на бащата пред библиотеката.

***
Бургас.
От 11.30 часа в заседателната зала на Апелативна прокуратура Бургас - ет.1 на Съдебната палата ще се проведе брифинг на главния прокурор на Р. България Сотир Цацаров, зам.-главните прокурори Мария Шишкова и Борислав Сарафов и Административния ръководител Апелативен прокурор на Бургас Любомир Петров на тема - развитие по разследванията на дела с висок обществен интерес.
***
Бургас.
От 13.00 часа ще започнат срещите от кръг от Европейската купа по фехтовка за деца до 14 години.

***
Бургас.
От 14.00 часа в Апелативен съд 30-годишният Тодор Славов ще обжалва наложената му от Окръжен съд мярка за неотклонение „задържане под стража".

***
Бургас.
От 15.00 ч. в Гранд Хотел и Спа „Приморец" Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) ще открие Регионална структура.

***
Бургас.
От 17 до 25 юни в Експозиционен център "Флора" ще се проведе Националното изложение на български производители "Златен лъв".

***
Бургас.
От 17.00 часа на открита сцена "Охлюва" ще се състои официалното откриване Европейско първенство по триатлон.

***
Бургас.
От 17.30 часа в градината на хотелски комплекс Atlantis Resort & SPA Сарафово ще се проведе конкурсът Малка Мис и Малък Мистър Бургас ‘2016.

***
Бургас.
От 19.00 часа в залата на Държавна опера за първи път в България ще бъде представен концерт- спектакълът „Вечните евъргрийни и балади".

***
Благоевград.
В 12.00 часа в зала "22 септември" ще бъде проведена пресконференция във връзка с откриване на фестивала "Francofolies.Благоевград". В пресконференцията ще участват кметът на Благоевград д-р Камбитов, директорът на фестивала и легендарните GIPSY KINGS.

***
Благоевград.
От 20.25 часа на пл. „Георги Измирлиев" ще се проведе официално откриване на фестивала „Фракнкофоли".

***
Варна.
От 9.00 до 13.00 часа в Трета аудитория на Медицински университет - Варна ще се проведе „Училище за родители" под надслов „С грижа за здравето на децата". Събитието е част от богатата програма, посветена на 15-та годишнина от създаването на Факултета по обществено здравеопазване.

***
Варна.
От 11.30 часа във Франкофонски център Варна /ул.Преслав 69, вход от ул.Асен Златаров, през паркинга на Експресбанк/ ще се проведе официалното представяне на програмата за „Празник на Музиката" издание ‘2016.

***
Варна.
От 14.00 часа в централното фоайе на Драматичен театър „Стоян Бъчваров" ще се проведе пресконференция по повод откриването на ММФ Варненско лято 2016.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 общинският съветник от ПП ГЕРБ-Варна Славчо Славов ще се срещне с граждани.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се проведе представяне на първата стихосбирка на Катя Кремзер „Обичай ме, любов".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представена премиера на драмата „Албена" по Йордан Йовков.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа на Циркова площадка до ПВ „Качица" ще се проведе Моторшоу „Полицейска академия".

***
Добрич.
От 11.00 часа ИМКА Добрич открива изложба "Добри деца в еко-действие" на 2 ет. на Община Добрич.Кметът Йордан Йорданов ще открие изложбата.

***
Добрич/к.к. Албена.
От 15.00 часа в Казино вариете „Албена" ще се проведе официално откриване на ХІV международен мажоретен фестивал „Златен помпон".

***
Добрич.
От 17.00 часа в градски парк „Св. Георги" ще се проведе концерт на Духов оркестър- Добрич с диригент Стоян Монов.

***
Козлодуй
От 14.00 часа в сградата на читалището в града ще се проведе прожекция и дискусия между млади хора и депутати от Европейския парламент, които се организират съвместно с Младежкия парламент в Козлодуй.

***
с. Мирково.
В 17.00 часа в Мирково народният представител от ГЕРБ-София област Иван Стойнов организира приемна за граждани в пенсионерски клуб „Здравец", на ул. Петър Берон №2.

***
Монтана.
От 13.00 часа в заседателна зала на Общински младежки дом ще се проведе научната конференцията "От Montana до Монтана: един град между древността и настоящето" - научна конференция, посветена на развитието на град Монтана и региона през вековете и на 125 г. от обявяването на селището за град.

***
Монтана.
От 18.30 часа на пл. „Жеравица" ще се състои грандиозния концерт „Децата на Монтана на една сцена с Джо Лин Търнър и група Еридан". Концертът е част от Националната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация.

***
Пазарджик.
Oт 11.00 часа в галерия "Боев" Панайот Ляков ще представи новата си книга "Второто убийство на Стамболов", съдържаща политически прогнози и пародии.

***
Пловдив.
От 12.00 часа в ІV-та аудитория (Аудиторен комплекс на МУ; бул. В. Априлов" № 15А), във факултетът по обществено здраве на МУ-Пловдив ще бъдат изпратени 137 дипломанти - магистри и бакалаври от випуск`2016 от три специалности.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в Заседателната зала „Проф д-р Иван Зънзов" на третия етаж в Административната част на Хирургическия блок на УМБАЛ „Свети Георги", бул. „Пещерско шосе" №66 ще бъде представена информация за броя на оперираните деца с тежки лицево-черепни малформации в Пловдивско от водещи френски хирурзи. Информацията ще представят проф. д- р Филип Пелерен, проф. д-р Патрик Делем, проф. д-р Юрий Анастасов, доц. д-р Христо Желязков и доц. д-р Марин Атанасов, зам.-директор по лечебната дейност в База 2 на УМБАЛ „Свети Георги".

***
Пловдив.
От 15.30 часа в БТА -Пловдив,Найден Зеленогорски - съпредседател на парламентарната група на РБ, и доц. д-р Димитър Шишков - народен представител от РБ (ДБГ) ще дадат пресконференция. В нея ще участва и председателят на ОбС - Пловдив Савина Петкова. На брифинга Зеленогорски ще коментира подготовката на Реформаторския блок за президентските избори, Изборния кодекс, който Парламентът ще разглежда утре, както и Антикорупционния закон, който днес ще бъде разгледан на последната (четвърта) комисия - тази по бюджет и финанси, в Народното събрание.

***
Разлог.
В 19.00 часа ще започне първото издание на Ирин Пирин - Съборът на Югозапада. Той ще се проведе на 17, 18 и 19 юни 2016 г. край Разлог.

***
Сапарева баня.
От 17.30 часа общинските съветници от ГЕРБ - Сапарева баня организират приемна за граждани. Приемният ден на съветниците ще се проведе в офиса на политическата сила в град Сапарева баня.

***
Свищов.
От 10.00 часа в Детския отдел на Градската библиотека ще бъде открит клуб „Весела ваканция".

***
Сливен.
От 18.30 в спортна зала „ Васил Левски" ще се проведе официално откриване на Международен зумба фестивал „The Blue Rocks".

***
Стара Загора.
От 10.30 до 12.30 часа, в зала „П.Р. Славейков" на Община Стара Загора ще се проведе среща на експерти от Комисията за регулиране на съобщенията с граждани, кметове и кметски наместници от общината, както и с представители на административните бюра в града.

***
Смолян.
От 13.00 ч. в Смолян, бул. „Димитър Македонски" 4 /в двора на фирма ЕМЕ/ ще бъде отбелязана 10-та годишнина от създаването на отдел „Производство на инструменти и детайли", Смолян, част от Фесто Производство ЕООД. Официални гости на събитието ще бъдат Георги Атанасов, управител на Фесто Производство ЕООД, Николай Мелемов, кмет на Община Смолян и Недялко Славов, областен управител на област Смолян.

***
Смолян.
От 15.00 часа министърът на отбраната на Република България Николай Ненчев ще даде изявление по актуални въпроси при посещението си в 101 Алпийски батальон.

***
Смолян.
От 15.00 часа в Спортната зала ще се проведе спортно събитие - спортен празник „Да раздвижим Родопите" за хора в активна и напреднала възраст и за тези, със седяща професия .

***
Смолян.
От 17.30 часа Регионален исторически музей „Стою Шишков"-Смолян ще бъде открита изложбата „Местните емблеми и гербове - памет, символи, идентичност".

***
Смолян.
От 18.00 часа на площад „Свобода" ще се състои концерт на Петър Петканов под надслов „Музикален подарък за Смолян".

***
Челопеч.
От 18.30 часа народният представител от ГЕРБ Иван Стойнов ще проведе приемна за граждани в община Челопеч. Приемната ще се проведе в офиса на ГЕРБ на ул. "Пейо Яворов" №1.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.