• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Първанов: Трябва да има широка коалиция, независимо дали сме вътре, или не

Първанов: Трябва да има широка коалиция, независимо дали сме вътре, или не

/КРОСС/ "Южен поток" вече се получава, проектът напредва. Направихме предложение, съгласно което би могло да се възстанови едно предприятие на територията на Варна за производство на детайли." Това заяви в "Лице в лице" по бТВ председателят на АБВ Георги Първанов.

"Когато съм договарял проекта с президента Путин, договорихме се новата тръба да бъде успоредна на старата, второ - българската собственост да бъде 70 процента. Ако някой е отстъпил, да стане ясно опорочена ли е процедурата. Явно по всяка вероятност да. Да бъдат санкционирани и наказани онези, които са виновни. Два кабинета не направиха нищо - този на ГЕРБ и на Орешарски. Интересът беше да влязат едни хора, които да приберат парите. Това ги мотивира, но прави по-мудни процедурите. Накрая ги намериха във фирмите на Пеевски", допълни Първанов.

На въпрос относно увеличението на цената на тока Първанов заяви, че "ДКЕВР няма вече моралната легитимност да вземе такова решение десет дни преди изборите".

"Второ - да има анализ да се видят причините - обективни и субективни. Имаше много партийни назначения в бордовете. АБВ ще предложи да се направи парламентарна анкетна комисия да извади документите и да станат достояние на хората", поясни той.

"Случаят с КТБ идва да покаже, че задкулисието е това, безхаберието на БНБ и намесата на институции и на министри, които бяха избрани незнайно къде", коментира още Първанов.

"Ние сме по-последователни в своята социалност. Имаме много идеи, актуализация на пенсиите, по едно усъвършенствано швейцарско правило, отчитане цените на стоките, инфлация на стоките от първа необходимост. За младите, стимули за бизнеса, който наема на работа млади хора, стимули за младите, които искат да отворят свой бизнес, стимули за млади семейства, увеличение на майчинските и други неща. Основното са данъците, справедлива данъчна система, не само с премахване на плоския данък, залагане на по-високи доходи - до 60 процента от европейските доходи, идея за почасово заплащане, което да се обсъди с бизнеса. Това е пакет от много сериозни идеи", сподели Георги Първанов.

На въпрос за евентулна коалиция в следващото НС, лидерът на АБВ заяви, че трябва силна коалиция, имаща подкрепата на поне 150 депутати в парламента. "Имаме добра коалиционна култура", подчерта Първанов.

"Трябва да има широка коалиция, независимо дали сме вътре или не. Бихме подкрепяли идеи, предложения и политики на едно управление, ако се прави в името на национално значими цели. По време на избори никой не коментира възможни коалиционни партньори", каза още той.

"Нашата идея е конструктивна, когато стане дума за образование, не мога да игнорирам господин Местан като партньор. ДПС трябва да бъде извън управлението. АБВ няма да участва в правителство, ако ДПС подкрепя това. Хората се нагледаха на много неща, които нямат нищо общо с морала, идвайки от ДПС. В структурите влязоха много хора, които бяха за собствено благоденствие", категоричен е той.

По отношение на срещата на Лютви Местан с Ердоган, Първанов заяви, че според него, това е начало на една тенденция за припознаване на ДПС за отношенията между властите в Анкара и София.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.