• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Отвориха ГКПП "Лесово"

Отвориха ГКПП "Лесово"

/КРОСС/След вчерашната акция на ДАНС на граничен пункт "Лесово", последвана от арести на митничари, границата с Турция вече е отворена. До късно снощи границата е била блокирана от камиони. Движението вече е пуснато.

Според първоначалните данни масовите арести са заради участие в схема за изнудване и рекетиране.

Задържаните са над 30. По непотвърдена информация сред тях е и ръководителят на граничния пункт и служители от митницата в Бургас.

Днес се очакват подробности около операцията, която ДАНС и прокуратурата проведоха. 

Вчера стотици тирове и камиони останаха блокирани, докато течеше спецакцията. Самата прорека е продължила близо 30 часа. В рамките на разследването са били претърсени 100 жилища.

Днес изтича 24-часовата мярка за задържане под стража на митничарите от граничен пункт "Лесово", които бяха арестувани при вчерашната акция по сигнал за изнудване, каза репортерът на БНТ Диана Иванова.

Митничарите са разследвани за корупционни действия, рекет и изнудване на пътници и шофьори. Пунктът беше затворен за движение от 18 часа в събота до 16 часа в неделя, което предизвика километрични опашки от ТИР-ове. Част от тях още не са преминли през пункта.

Арестувани са били всички работници от двете смени, които са около 32-ма. По време на раследването са извършени проверки на около 100 адреса (служебни помещения в граничния пункт и домашни адреси). Проведени са и редици разпити. Иззети са пари в левове и чужда валута.

След изтичането на 24-часовата мярка в ареста ще останат само тези митничари, на които ще бъде повдигнато обвинение. От прокуратурата казаха, че в рамките на деня ще дадат повече подробности за акцията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.