• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

„Видахим” е пред спиране на работа заради дълг на НЕК

„Видахим” е пред спиране на работа заради дълг на НЕК

/КРОСС/ Опасността да спре работа заради недостатъчно количество въглища за производството на теца все още стои най-голямото видинско предприятие - „Видахим" АД, съобщава БНР.

Вчера от НЕК е преведена малка сума от общо дължимите близо 19 млн. лв. за производството на ток. Тези пари ще стигнат само за няколко дни, обясни пред БНР председателят на Съвета на директорите на „Видахим" и консултант по управлението във Видин Севдалина Димитрова.

За проблема се разбра вчера, когато в ДКЕВР на открито заседание беше обсъдено искането за по-висока преференциална цена на високоефективната електроенергия, произведена от ТЕЦ „Видахим". Тогава изпълнителният директор на компанията Цветомир Лещарски обяви, че тя спира днес временно работа.

„Ако няма следващо плащане, заводът за гуми и топлоцентралата ще спрат работа", каза Севдалина Димитрова. Това, че се е наложило предприятието временно да намали оборотите, не означава, че е дошъл краят на „Видахим". Съкращения на работници няма да има, обяви тя.

„Ще спрем до момента, в който съберем пари, за да купим въглища и да започнем нормална работа. Няма да освобождаваме хора, така както бяха казали, че 600 човека ще са на улицата. Не, няма да са на улицата. Започваме с ремонтна дейност по заводите, а ремонти правим само в спряно положение", допълни тя.

По данни на самото предприятие, то е един от най-големите работодатели в Северозападна България. На практика „Видахим", чиято основна дейност е производството на гуми, формира печалба не от нея, а от продажбата на електроенергия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен До предишния

ПРОПУСНАТ Е ГЛАВАТАРЯ НА ДАЛАВЕРАТА - "ДЪЛГИЯТ ИНКАСАТОР" РУМЕН ОВЧАРОВ - Най-големият мошеник, крадец и вагабонтин на ПРЕХОДА ! Време е да запитаме Гл. Прокурор докога ще укриват сигналите срещу този народен душманин, но скоро народът ще го посети на ул. "Витоша "2

13.11.2014 22:14:53

Анонимен

Тези от ВИДАХИМ са едни от хранениците, от виновниците днес НЕК и БЕХ да са с такива дългове ! Дълго време НЕК изкупуваше ЩЕДРО ЕЛ.ЕНЕРГИЯ от НЕРАБОТЕЩАТА ТЕЦ ВИДАХИМ ! Ей така, краде се, източва се България от малка група хора, А УПРАВЛЯВАЩИТЕ СЕ РАДВАТ НА ДОХОДИ ПОД МАСАТА, ПРОКУРАТУРАТА СЪЩО СИ ПОЛУЧАВА ДЯЛЪТ, а полицейските служби - те просто им казват къде има за крадене, без да могат да въздействат !

13.11.2014 12:51:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.