• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Експерт: Човешка грешка е най-вероятната причина за взрива в Костенец

Експерт: Човешка грешка е най-вероятната причина за взрива в Костенец

София /КРОСС/ Разбира се, става въпрос за човешка грешка. Винаги, когато има неконтролиран взрив, те са плод на човешка грешка. В случая тя е в това, че наблизо е имало чували или вместимости, в които е имало тетрил и други елементи, които са били толкова близо до мястото, където са се унищожавали други елементи от боеприпаси и в прехвръкнала е искра. Това заяви пред Нова телевизия бившият зам.-министър на отбраната Валентин Радев.
По думите му два са важните въпроси в ситуацията - защо е допуснато те да бъдат в такава близост и защо е допуснато по този начин да се извършва цялото унищожаване на боеприпаси.
„Когато се работи с боеприпаси, винаги е възможно да се случи това. Това се случва и в най-добрите страни с много добри практики по съхранението на боеприпаси и извършването на утилизация", посочи още бившият зам.-министър на отбраната Валентин Радев и допълни, че най-важното е „тези процеси да се извършват грамотно и да се минимизират рисковете".
Във връзка с въпрос Валентин Радев за кадровата политика на завода, кметът на Костенец обясни, че познава настоящия нов директор на „ТЕРЕМ" - Георги Иванов.
„Познавам го като човек в добрия смисъл на думата. Специално качествата му като работник в „ТЕРЕМ"-Костенец не ги познавам добре. Знам, че е работил между 6 и 8 г. по-рано, след което е върнат за управител през настоящата година".
По думите на кмета Радостин Радев има криза за кадри.
„Голяма част от ръководния персонал в „ТЕРЕМ" е от военни служители, които са навършили пенсионна възраст, дори са пенсионирани и продължават да работят. Това, разбира се, не може да продължава дълго и трябва да се обмисли кадровата политика в тези заводи. Ако искаме качеството и сигурността на хората да бъде в техни ръце, трябва лека-полека да подмладяваме кадрите и да даваме повече шанс на младите хора за реализация".

 

Снимка: Булфото, всички права запазени

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.