• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Радев: Цветанов не разбира нищо от изтребители, той разбира от апартаменти

Радев: Цветанов не разбира нищо от изтребители, той разбира от апартаменти

/КРОСС/ „Г-н Цветанов не разбира нищо от изтребители, той разбира от апартаменти. Единствената връзка между г-н Цветанов и авиацията това е, че говори на автопилот, друг му задава курса". Това каза държавният глава Румен Радев пред журналисти пред Съдебната палата за временната анкетна комисия в парламента за процедурата за закупуване на нов боен самолет, предаде „Фокус".

„Парламентарната комисия е опит българският парламент да се превърне в постоянен трибунал за политическо въздействие. За огромно съжаление този парламент не произвежда закони, а политически скандали", коментира президентът.

Той бе призован като свидетел в съда по делото срещу бившия военен министър Николай Ненчев. Заседанието беше на закрити врата именно по настояване на президента. Преди делото обаче Радев даде ясно да се разбере, че подкрепя прокуратурата и окачестви договора с Полша за ремонта на изтребителите МиГ-29 като катастрофа, а действията на Ненчев са безхаберие и невежество.

По повод срещата си с премиера Бойко Борисов Румен Радев обясни, че целта й е била да се предотврати войната между институциите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Какво искат нашите летци? За разни акробатически номера, „кобри“ и други подобни МИГ-29 са по-добри от трите кандидат-изтребители. Да, но тяхната авионика е много стара и за натовските самолети представляват пилета за одстрел. Полша, която ужасно мрази Русия си е запазила руските самолети, но е сменила електронното им оборудване и дори го е предложила на България. Но нашите „велики летци“ предпочитат да се фръцкат по авио-шоута, вместо да превърнат своите МИГ-29 в боеспособни машини, спосбно да свалят руски МИГ-35.

05.07.2017 10:35:50

Анонимен

Дали железен, дали чугунен... но пък е истински!

04.07.2017 17:55:02

Анонимен

направо чугун ....

04.07.2017 15:56:20

Анонимен

Железен.

04.07.2017 13:57:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.