• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Вежди Рашидов: Ако хората не си вземат държавата обратно, ще продължаваме да сме частна държава на олигарси

Вежди Рашидов: Ако хората не си вземат държавата обратно, ще продължаваме да сме частна държава на олигарси

/КРОСС/Какво е кредите милионер. Кредитен милионер е един Делян Пеевски. Идва един симпатичен човек като Певски, тегли милиони и изведнъж притиска банката да фалира. Това е схемата на кредитните милионери. Хората трябва да разберат, че някой им краде парите. Защото те се крадат.

Коментарът направи Вежди Рашидов в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия в отговор на въпросите относно скандалите в банковата система у нас. По думите му в тази ситуация лъсна зависимостта на всички институции.

Рашидов зададе няколко въпроса: Къде е г-н Цацаров, да защити интересите на българския вложител? Защо МВР пусна полицаи в банките? Къде беше премиерът Пламен Орешарски? Финансовият министър сливи ли имаше в устата, че мълча седмици?

Скулпторът настоя държавата да излезе и да защити българските граждани, а не Делян Пеевски, когото той нарече „една никому неизвестна дебела въшка", която започнала да расте още от времето на правителството на Симеон Сакскобургготски и днес вече е станала „динозавър".

Ако хората не си вземат държавата обратно, ще продължаваме да живеем така и да ни управлява един човек, заяви той и допълни: Ще продължаваме да сме частна държава на едни частни олигарси.

Вежди Рашидов заяви, че по темата за банките са се изговорили куп глупости и подчерта, че не Бойко Борисов е виновен за този скандал. Скандалът го направиха Делян Пеевски и Цветан Василев, заяви той и добави: А на г-н Гечев със закон трябва да му се забрави да говори, защото ще досъсипе партията си. Не може Бойко Борисов от сутрин до вечер да е виновен. Гечев да мълчи и да не се обажда, защото не Бойко предизвика този скандал. А Борисов, като председател на най-голямата партия, не е нормално да не се обади, да не е обезпокоен, че държавата се клати. И БСП и ДПС да спрат непрекъснато да питат кой им изцапа гащите".

Рашидов призна, че е бил силно притеснен за парите си в банките и наистина е вдигал кръвно, защото ги е изкарал с труда си и това е целият му живот. Не съм ги крал, който иска, да дойде да чука камъни с мен. Моите пари аз съм събирал цял живот, платил съм си данъците, дал съм своя дан. Държавните фирми, които държат парите си там, държат заплатите на българския народ. Това са парите на българските данъкоплатци, допълни Рашидов.

Никой не обърна внимание на хората, отвратен съм, защото гледаме едно прекалено говорене, а никой не каза една дума за истината. Парите на хората са живите пари на държавата, а цялото това говорене означава да не си слагаме парите при държавата, заяви Вежди Рашидов. Безпокоя се за хората, които работят като мравки за тая държава, допълни той. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Галя

Браво, г-н Рашидов.

11.07.2014 16:00:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.