• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Рашидов: След 2 години ще ни управляват ДПС и циганските махали

Рашидов: След 2 години ще ни управляват ДПС и циганските махали

София /КРОСС/ Негласуващите българи дават властта в ръцете на правителства, които след това не харесват. Това заяви пред bTV бившият министър на културата и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов. „Ако така продължават още малко да не гласуват, след 2 години БГ ще бъде управлявана от ДПС и циганските махали", подчерта той.
Рашидов се възмути от това как след цяла година на протести 60 на сто от българите така и не са отишли до урните и подчерта, че „не може само да се констатира".
„Две години бяхме свидетели на хора, които са много харесвани в говоренето, а два камъка не са пренесли отляво на дясно. (...) Да, грешки е имало: партийни, управленчески. Ако поуките са извадени, сега е дошло друго време - да построим тази къща с добри строители. Нямаме нужда от добри философи", подчерта Рашидов.
По думите му България е в тежка енергийна, банкова и духовна криза и е време за правителство, което е загърбило партийните си позиции.
„Българските гласоподаватели дават своя глас и най-естествено е лидерът на най-голямата партия да е премиер", категоричен беше скулпторът. По думите му целият казус около евентуалния втори премиерски мандат на Бойко Борисов е сравним с това пудел да лае каракачанка.
Рашидов обилно нахвали свършеното по времето на ГЕРБ, каза, че партийният лидер карал министрите си да работят и подчерта, че е оставил Министерството на културата с пари в него, а сега е с 15 млн. лева дефицит.
„Аз 4 години се опитах да служа на моята гилдия. Като ми предложат, ще се замисля", отговори Рашидов на въпроса дали ще влезе в нов кабинет на ГЕРБ.
Това не е толкова политически, колкото чисто криминален акт с участието на високопоставени политици. Така Вежди Рашидов коментира казуса с Корпоративна търговска банка, в която има блокиран и негов крупен влог.
Той я сравни с пирамидите от 90-те като Града на мечтите и посочи, че седмица преди началото на кризата с трезора на Цветан Василев, вложители с недоказуем произход на средствата са били предупредени да изтеглят парите си.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.