• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Бойко Рашков: Някой иска да върне времето на безконтролно подслушване

Бойко Рашков: Някой иска да върне времето на безконтролно подслушване

/КРОСС/ За четири години успяхме да намалим прилагането на специалните разузнавателни средства (СРС) в пъти". Това каза в сутрешния блок на "Нова телевизия" председателят на Националното бюро за контрол на СРС Бойко Рашков.

Само за този кратък срок откакто съществува Бюрото успяхме да ограничим прилагането на СРС. В момента в България подслушването е напълно в съответствие с европейските стандарти в тази област.

Рашков изрази увереност, че държавни институции искат да върнат безконтролното подслушване. И посочи органите които стоят за това.

"Прокуратурата и ДАНС очевидно не харесват дейността на бюрото, това че си вършим работата. Някой иска да върне времето назад, времето на безконтролното подслушване. Не излиза на повърхността някакъв център, който да ръководи тази дейност.

Имаше време, когато ДАНС искаше в абсолютно противоречие със закона да подслушва граждани. Дали е Държавна сигурност, дали е ДАНС, това ще се види, обясни той. Симбиозата, която се получи в последните години между прокуратурата и ДАНС, никак не е случайна", каза още Бойко Рашков.

По време на целия разговор Рашков подчертаваше - Агенция Държавна сигурност, вместо ДАНС, с което показа, че говори за бившата ДС.

"Имам обяснение за това, че не публикуваха мое интервю в "24 часа" със зависимостите, които станаха повсеместни", каза председателят на Бюрото за контрол на СРС .

"За мен е симптоматично това, че се посяга на представител на ДПС в Бюрото", каза Рашков коментар по случая с Гатев.

Както е известно в края на юли прокуратурата поиска от председателя на ДАНС да отнеме допуска на Гатев до класифицирана информация, заяви той.

Рашков коментира публикации в медиите от последните дни, че се подготвя досъдебно производство и дори арест за почетния лидер на ДПС Ахмед Доган.

"Не би трябвало да има разнобой и конфликт между прокуратурата и ДПС. Аз не бих се изненадал от абсолютно нищо, че щяло да се образува производство срещу лидер от ДПС, аз не искам да въвличам Бюрото в тези битки, то е независим орган", коментира Рашков.

Симбиозата, която се получи в последните години между прокуратурата и ДАНС, никак не е случайна, каза още Бойко Рашков. СРС е полезно средство, доколкото е в рамките на закона. Когато е извън закона, вреди, посочи още той.

СРС е полезно средство, доколкото е в рамките на закона. Когато е извън закона, вреди, посочи Рашков. Той заяви, че днес масово се подсушват политици, журналисти, бизнесмени.

Според него мотивите, с които е отнет допускът до класифицирана информация на заместник-председателя на Националното бюро за контрол на СРС Георги Гатев, са смехотворни.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Аааа, САМО КОНТРОЛИРАНО ОТ ТЕБ ЛИ?

14.08.2017 21:46:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.