• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

България ще загуби огромни суми по „Регионално развитие” и „Околна среда”

България ще загуби огромни суми по „Регионално развитие” и „Околна среда”

/КРОСС/ До края на годината ще загубим огромни суми по оперативните програми „Регионално развитие" и „Околна среда". Последната възможна дата за разплащане с тези средства е 10 декември, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в интервю за BTV. Павлова определи 106 млн. евро по програмата за регионално развитие като рискови.

„Всяко евро, което успеем да разплатим, ще е победа. Всичко, което не разплатим, остава неусвоено и ще се приспадне от общия бюджет на България. Това са фактите - ще работим, за да минимизираме щетата, която така или иначе е в милиони", заяви Павлова.

Тя даде пример със строителството на магистрала „Марица", чието изпълнение закъснява с година и два месеца.

„Това е с всеки проект - те са или замразени, или имат закъснение, или по тях не се работи с необходимия темп", посочи регионалният министър.

Много от дейностите в Министерството на регионалното развитие и благоустройството са на етапа на развитие, в което са оставени през март 2013 г., отбеляза Павлва.

„Първо трябва да стабилизираме ситуацията, да събудим всичко от забвението, в което е потънало. Трябва да компенсираме тази година и половина в първите две години от мандата, чак тогава ще можем да започнем да надграждаме", заяви министър Павлова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

С какво Лилито (или мафията зад нея) държат Боко изкъсо, че банкянския нерез непрекъснато я издига?! Нито с интелект, нито с експертиза, нито с красота, нито със сексапил, .......! Все такива се въртят около Боко: Лилито, баб Цуца от Пле'н, Култуклиевата, ......

16.11.2014 18:12:45

Нонимен

Тая свинка няма акъл слама на две магарета да раздели, а го играе министър ! Бахти деградацията !

16.11.2014 14:12:56

Анонимен

Да, да ! Тая работа не е като оная - с голото дупе ! Много е вероятно още да ни ограничат плащанията по Европейските програми и тогава може и да си вървите предсрочно от властта ! А, оная "великата" комисарка - Сталинка изглежда много ни "помага" по поръчение от Москва, така че да се сгромолясаме по-скоро и ни прогонят от ЕС ! Много е вероятно това неприятно събитие да ни се случи, така че основание за успокоение - няма ! А, кражбите - първо докарайте, пък после краднете, но по-малко, не като преди !

16.11.2014 12:45:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.