• 27 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Шампионат на FIA Formula-Е

Шампионат на FIA Formula-Е

/КРОСС/Този 13 септември автомобилният спорт ще навлезе в нова ера от своето развитие с първото в света състезание на FIA Formula-Е, което ще се проведе в Китай по улиците на Пекин. Този шампионат, в който си съперничат едноместни електрически автомобили с мощност 200 kW (270 к.с.), вече утвърждава своя принос за новите разработки и цялостното развитие на автомобилите с нулеви вредни емисии « zéro émission »*. Имайки сериозен напредък в развитието на електрическия автомобил и разполагайки с гама от автомобили Z.E.**, Renault вложи своите експертни познания в създаването на Spark-Renault SRT_01E, автомобилът използван от десетте отбора участващи в състезанието. Освен това Renault е основен партньор на отбора e.dams, създаден от Ален Прост и Жан-Пол Дрио. Себастиан Буеми и Никола Прост са пилотите, които ще защитават цветовете на отбора e.dams-Renault през 10те етапа от първия сезон на шампионата на FIA Formula-Е.

ТРИ ВЪПРОСА КЪМ... ПАТРИС РАТИ
ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА RENAULT SPORT TECHNOLOGIES

С Formula 1 и с World Series by Renault, Renault вече има сериозно присъствие в автомобилния спорт. Защо решихте да вложите своите усилия в шампионата на FIA Formula-Е?
Участието ни в множество състезания обуславя само по себе си интереса ни към Formula-Е. За Renault, да бъде част от тази авантюра е напълно естествено. Става въпрос за едно уникално, новаторско изживяване, което придава напълно нов облик на автомобилните спортове. Тази посока на развитие е напълно логична, имайки предвид развитието на гамата от 100% електрически автомобили Renault Z.E., наброяваща вече 4 автомобила.

Как се осъществи сътрудничеството между инженерите на Renault Sport и другите екипи участващи в създаването на автомобила?
Можем да кажем, че Spark-Renault SRT_01Е е едно общо творение. Renault, Dallara, McLaren, Williams, Michelin : истинско предизвикателство е да видиш толкова исторически имена в автомобилния спорт, обединени около един проект категорично насочен към бъдещето. Всички инженери и техници изживяха раждането на този автомобил с много страст и вдъхновение. Всеки, в своята област, се постара да оптимизира и най-малкия детайл, за да осигурим на отборите сигурни автомобили с добри възможности, още от първото състезание. Въпреки това нашата работа още не е приключила: ще бъдем на място при всички състезания, за да осигурим на конкурентите техническа асистенция, каквато осигуряваме на шампионатите, които ние организираме.

Renault е един от партньорите основатели и технически партньор на шампионата Formula-Е, но също така и основен партньор на екипа e.dams-Renault...
Действително, ние искаме да покажем нашата ангажираност в този шампионат, а освен това да получим допълнителна медийна видимост. Освен това, съвместна работа с отбора на Ален Прост и Жан-Пол Дрио изглежда напълно естествена. Ален Прост има дълга история с Renault и е посланик на марката. Тези две видни имена говорят сами за себе си и ние знаем, че те ще направят всичко за успеха на e.dams-Renault. Впрочем постиженията на Себастиан Буеми и Никола Прост по време на последните тестове са обещаващи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.