• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

ДНР: Боинг 777 е свален от украински дивизион

ДНР: Боинг 777 е свален от украински дивизион

/КРОСС/ Ръководството на самопровъзгласилата се Донецка народна република отрича участие в инцидента с малайзийския Боинг 777, заяви пред Интерфакс Сергей Кавтарадзе, член на Съвета за сигурност на непризнатата република.

По думите му, опълченците не разполагат с оръжие предназначено за покосяване на цели на височина 10 хиляди метра. Те разполагат със зенитно-ракетни комплекси с максимален обхват до три хиляди метра. Кавтарадзе смята, че Боингът е бил покосен от украинските военни сили.

Премиерът на Донецката народна република Александър Бородай заяви, че самолетът е свален от правителствената армия на Киев. Според него, инцидентът е провокация на киевските власти. Още повече, че Киев не за първи път сваля пътнически самолет. Той напомни, че през 2001 г. украинската армия свали израелски пътнически самолет, летящ от Израел в Русия.

Освен това премиерът напомни, че Киев е затворил небето над Донецка народна република и Луганска народна република за граждански самолети. Падането на боинга по-рано е потвърдено официално от властите на Донецка област и съветника на министерството на вътрешните работи на ДНР. „Самолетът падна в района на село Грабово, Шахтьорски район", каза Бородай пред Интерфакс. Територията на авиокатастрофата се намира под контрола на опълченците.

Източник на ИТАР-ТАСС съобщи, че по-рано в четвъртък украинските сили са разположили в района на катастрофата самоходен дивизион на зенитни ракети „Бук". Той заяви, че в Харков друг такъв дивизион се подготвя за дислокация в района. Също така, източникът поясни, че цели на височина 10 хил. м могат да бъдат поразени само с оръжие С-300 или „Бук". Опълченците не разполагат с такъв вид оръжие, докато украинската армия има в наличност такова.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен до not Бляд

Ти не си дизайнер,а обикновен пе.........с!

18.07.2014 10:09:31

not Бляд

БОИНГЪТ Е СВАЛЕН ОТ РУСКИТЕ СЕПАРАТИСТИ - ПРЕСТЪПНИЦИ ФИНАНСИРАНИ И ВЪОРАЖАВАНИ ОТ ПУТИН ... ТОЗИ СИ ИГРАЕ НА ВОЙНИЦИ ...

18.07.2014 10:00:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.