• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Коста Рика продължава към 1/4-финал с Холандия

Коста Рика продължава към 1/4-финал с Холандия

/КРОСС/Коста Рика продължава похода си на Мондиал 2014, като няма загуба вече 4 поредни мача. Този път триумфът дойде след равенство 1:1 в редовното време срещу Гърция и изпълнение на дузпи.

Резултатът бе открит е 52-ата минута от плеймейкъра на Коста Рика Браян Руиз.

В минутите до края на редовното време Гърция търсеше гола, а Оскар Дуарте бе изгонен с втори жълт картон (66'). Изравнителният гол падна обаче едва в продължението, като точен след добавка бе Сократис Папастатополус (90'+1).Така мачът отиде в продължения, но в крайна сметка Коста Рика удържа равенството след повече от час с човек по-малко на терена, като дори съдаде няколко опасности в продъленията.

При дузпите костариканците бяха напълно безпогрешни, а в герой за тима се превърна вратарят навас, който спаси четвъртата дузпа, изпълнена от Гекас. След това при петата дузпа Уманя също бе тоен и класира Коста Рика напред след 5:3 при наказателните удари.

Холандия също си осигури място на четвъртфиналите на Мондиал 2014 след страхотен обрат в последните минути срещу тима на Мексико. През по-голямата част от мача ацтеките контролираха играта и създаваха повече положения.

Така логично се стигна до попадение на Джовани Дос Сантос за 1:0 (48'). Плеймейкърът на тима от Централна Америка стреля отлично с левия крак и не остави шанс на холандския вратар. Малко след попадението обаче треньорът на Мексико направи дефанзивна смяна и се опита да брани нулевото равенство в последния половин час от срещата. Това даде възможност за натиск на лалетата и те се възползваха след ъглов удар в 88-ата минута, когато топката бе свалена с глава към Снайдер, а той с топовен шут изравни за 1:1. В продължението съдията отсъди спорна дузпа за препъване на Робен в наказателното поле, който от своя страна падна твърде артистично. Така точен от дузпа бе резервата Хунтелаар (90'+4).

По-рано в мача Робен още два пъти падаше в наказателното поле на Мексико, но тогава Педро Проенса не отсъди нищо, а след срещата крилото на лалетата сам се извини заявявайки: "Трябва да се извиня... това (в продължението на мача) си беше дузпа, но при другото през първата част се хвърлих, а не би трябвало да го правя". В крайна сметка обратът за Холандия бе пълен и тима ще играе на четвъртфинал (5 юли) срещу Коста Рика.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Каквото можа съдията направи за Гърция и европейския футбол.....Първо не даде 100% дузпа за Коста Рика. После обезкръви отбора с 5-6 жълти картона и накрая изгони и играч на Коста Рика. Критерият обаче не бе еднакъв когато нарушени правеха гърците. слабо съдийство...иначе лично аз бях за Гърция , но при това съдийство се радвам че загубиха.

30.06.2014 09:35:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.