• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Великобритания отказа виза на генералния директор на «Ростех»

Великобритания отказа виза на генералния директор на «Ростех»

/КРОСС/ Международният авиокосмически салон „Фарнборо" откри врати на 14 юли в покрайнините на британската столица, но без участието на представители на Русия, предаде RT.

Правителството на Обединеното Кралство отказа да издаде визи на представители на руски компании, поради разногласията с Москва относно ситуацията в Украйна. Сред персоните нон грата е и генералният директор на «Ростех» Сергей Чемезов.

„Във връзка с действията на Русия в Украйна, на никой от представителите на руското правителство не бяха изпратени покани за „Фарнборо", съобщиха по-рано от Министерството на външните работи на Великобритания.

Напомняме, че Сергей Чемезов е включен във втория санкционен списък срещу русия, но на САЩ (от 28 април). Името му не фигурира в списъците на ЕС, Великобритания, Австралия, Швейцария и Канада. Въпреки това, британските власти не са допуснали участието на Чемезов, който оглавява съвета на директорите на «Рособоронекспорт», който е част от състава на «Ростех».

Освен това, във Фарноборо е трябвало да пристигнат представители на министерството на промишлеността и търговията на Руската Федерация, а също на Роскосмос, Росавиация, корпорации «Ростехнологии», «Корпорации «Иркут», «РСК «МиГ», «ОПК «ОБОРОНПРОМ», «Вертолётов России», «Сухого», «ОАК» и други. При това, визи не са получили не само представителите на тези компании, но и дори техническите служители, които отговарят за експлоатацията на експонатите на форума.

Форумът „Фарнборо" се провежда два пъти годишно и представлява един от най-мащабните пазари в света за гражданска и военна авиационна техника.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ТОВА Е ЕДНО ДОБРО НАЧАЛО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ПОСТАВИ РУСИЯ НА МЯСТОТО Й !

14.07.2014 13:27:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.