• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Кметът на Руен купува коли за 75 бона, не му стига Мерцедесът

Кметът на Руен купува коли за 75 бона, не му стига Мерцедесът

/КРОСС/ Кметът на Община Руен Исмаил Осман се готви да купи два леки автомобила „за нуждите на общинска администрация". Предложението за покупката на возилата е входирано в Общинския съвет и е свряно като последна точка от докладната записка за актуализация на капиталовата програма с изписан по темата точно един ред. Единият от автомобилите ще струва 25 хиляди лева, а другият 50 хил. лева. В доминирания от ДПС Общински съвет в Руен е повече от ясно, че кметът ще се сдобие с новите коли безпроблемно. Марката им той сам щял да уточнява след това, казаха пред Флагман.бг от групата на партията в местния парламент.
В момента кметът на балканската община, която се счита за една от най-бедните в региона и е бастион на ДПС, се вози на Мерцедес с всички екстри. Освен лъскавото возило, което беше купено за 120 хил. лева, Общината разполага с още няколко автомобила - Шкода, Ситроен, Хонда и микробус.
„Нямат никаква нужда точно в този момент от нови коли, паркингът е препълнен", коментираха жители на Руен.
Представители на ДПС заявиха, че леката кола Мерцедес не била достатъчна на кмета да обикаля селата в общината. „Не е удобно да ходи навсякъде с него", казаха съветници, за да оправдаят разходите на градоначалника.
Община Руен е изхарчила и над 3000 повече за организацията на изминалите европейски избори от средствата, отпуснати за целта от областна администрация. Парите били дадени на членове на СИК и за пътни разходи. Надвишената сума била искана за възстановяване от Областна управа, но оттам им отказали. Затова кметът Исмаил Осман предлага на местния парламент те да бъдат заделени от общинския бюджет.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.