• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

До средата на ноември става ясно къде ще е буферният бежански център в Русе

До средата на ноември става ясно къде ще е буферният бежански център в Русе

/КРОСС/ До средата на ноември трябва да стане ясно, къде ще бъде устроен бъдещият временен бежански лагер, като буферен център, в Русе. Това съобщи за „Преса" окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

От началото на тази седмица той води активни разговори с представители на областна управа и МВР, за да бъде осигурено необходимото място. В него трябва да бъдат настанявани заловените на ГКПП „Дунав мост" нелегални емигранти, докато се гледат делата им в съда, тъй като на моменти те не се побират в местния арест. Става дума за осигуряване на помещения, където нелегалните бежанци да бъдат задържани, докато срещу тях има наказателно производство.

„Работим по въпроса, действаме активно цяла седмица. Подробна информация обаче ще изнесем, едва когато разполагаме с краен резултат. Нещата не зависят само от прокуратурата, ангажирали сме и други органи", обясни Георги Георгиев.

„Става въпрос за финансиране, за осигуряване на средства, ще се наложат и малко ремонтни работи. Парите няма да са от нашия бюджет, затова не знам, колко ще е необходимата сума. В момента се правят разчети, ще се чака финансиране за ремонта, за да стане помещението годно за ползване", каза окръжният прокурор на Русе. Според него вече е избран обектът в Русе, който ще бъде реновиран за бежанците.

„Направили сме необходимите разчети, оттук нататък всичко вече е въпрос на бюджет. Имаме идеи, дано се реализират", заключи Георги Георгиев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.