• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Задържаните по случая с КТБ обжалват мерките си

Задържаните по случая с КТБ обжалват мерките си

/КРОСС/ Задържаните по случая с КТБ Маргарита Петрова, Борислава Тренева и Мария Димова, обвинени в длъжностно присвояване в особено големи размери, ще обжалват мерките си за неотклонение пред Софийски апелативен съд.
Очаква се на 22 юли обвинението да представи заключението на счетоводната експертиза пред Софийския апелативен съд. Съдът трябва да се произнесе по жалбите на Петрова, главната счетоводителка Мария Димова и заместничката Борислава Тренева. Трите обжалват отказа на Софийския градски съд да излязат на свобода. Петрова и Тренева са зад решетките, а онкоболната Димова - под домашен арест. Първоначално с тях бе задържан изпълнителният директор на КТБ Орлин Русев, но Градският съд го освободи срещу гаранция от 10 000 лв. Нито прокуратурата, нито Русев са оспорили гаранцията и така той няма да застане пред Апелативния съд.
Припомняме, че на 11 юли в Созопол бе задържан Орлин Русев, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на КТБ АД, за когото са налице доказателства, че лично е разпоредил колосалните суми да бъдат изнесени от трезора на банката и предоставени на трети лица.
На 13 юли, преди обяд, стана ясно, че не двама, а четирима, са задържаните за изнесените с чували близо 206 милиона от КТБ, ден преди банката да бъде поставена под специален надзор. Обвинени са четирима души - Борислава Тренева, Мария Димова, главен счетоводител, изпълнителният директор на КТБ Орлин Русев и касиерката на банката Маргарита Петрова. Русев и Петрова са обвинени в присвояване, а Димова и Тренева - като помагачи.
Няколко часа по-късно обвинението за изнасяне на милиони с чували от банката падна. Според новата версия на прокуратурата от края на 2011 година до 19 юни 2014 година Орлин Русев и касиерката на банката Маргарита Петрова постепенно са източвали средства от КТБ, а касиерките са им помагали да заличават следите.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.