• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Седмица на съвременното руско кино в София - 11 - 15 юли

Седмица на съвременното руско кино в София - 11 - 15 юли

/КРОСС/Седем филма са в програмата на Седмицата на съвременното руско кино в София от 11 до 15 юли, посветена на 135-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Русия, съобщиха организаторите. Прожекциите ще са в Дома на киното, а входът е свободен.

Специални гости на събитието ще бъдат Борис Невзоров - народен артист на Русия, Георгий Малков - продуцент и режисьор, актьорите Евгений Воскресенски, Денис Шведов, Яна Троянова, Екатерина Шпица, Михаил Горевой, Екатерина Федулова. Те ще представят филмите пред публиката и ще имат срещи с български кинематографисти.

"Майорът" (2013) на Юри Биков открива седмицата на 11 юли в 19,00 ч. - обичайния час за прожекциите. Изключенията са "Страната на добрите деца" (2013) на Олга Каптур - на 12 юли, събота, от 11,00 ч., и "Приказка. Има" (2011) на режисьорите Константин Статски, Елизавета Соломина и Александър Баршак - на 13 юли, неделя, от 11,00 ч. Останалите заглавия са "Метро" (2012) на Антон Мегердичев, "Шампиони" (2014) на Дмитрий Дюжев, Артьом Аксененко, Алексей Вакулов и Емил Никогосян, "Куриер от Рая" (2013) на Михаил Хлебородов и "Кококо" (2012) на Авдотя Смирнова.

Седмицата на съвременното руско кино е организирана от студиото "Фест филм" със съдействието на министерствата на културата на Русия и България, руското посолство у нас, българския Национален филмов център, Форум "България - Русия", компанията "Вяст плюс" - България, и Руския културно-информационен център в София.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.