• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Ден на памет и скръб в Русия

Ден на памет и скръб в Русия

/КРОСС/ В Русия се отбелязва Ден на памет и скръб. На 22 юни 1941 година без обявяване на война фашистка Германия нападна СССР, започна Великата отечествена война, отнела живота на милиони души.

В този ден на цялата територия на Русия са спуснати държавните знамена, пред паметниците на загиналите полагат цветя, запалват свещи за помен. Ще бъде обявена минута мълчание.

В Москва, където живеят почти 150 хиляди ветерани, са планирани повече от хиляда мероприятия.

Президентът на Русия Владимир Путин ще възложи венец пред Вечния огън край Гроба на неизвестния войник в Александровската градина. Заедно с него ще почетат паметта на загиналите във войната членове на правителството, парламента, ветерани, представители на обществеността, предава Гласът на Русия.

Централна площадка ще стане мемориалният комплекс на Поклонния хълм. Там ще се състои концерт-реквием. В храмове, джамии и синагоги ще се състоят богослужения за помен.

Денят на памет и скръб 22 юни в Русия е официална паметна дата за началото на Великата Отечествена война. Приета е през 1992 г. като Ден в памет на защитниците на отечеството с постановление на президиума на Върховния съвет на Руската федерация. През 1996 г. с указ на президента на Русия е преименуван на Денят на памет и скръб.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Каква скръб? Сталин се е гласил да нападне Германия и Европа на 07.07.1941 год., Т.Е. две седмици по-късно ...! Днес е хубаво тези "тъжни" руснаци да "пролеят" по една сълза за убитите от тях 1 000 000 авганистанци след пребиваването им там през 1979 - 1988 год и да не се пишат за миролюбци! Руснаците са най-големите мръсници и измамници на Земята ...!

22.06.2014 13:10:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.