• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Путин: Русия разполага със средства за обезпечаване на националните си интереси

Путин: Русия разполага със средства за обезпечаване на националните  си интереси

/КРОСС/ Външната политика на Русия трябва да бъде миролюбива, но тя разполага с различни методи и средства за обезпечаване на своите национални интереси, в това число и на въоръжените сили. Това заяви вчера президентът на Русия Владимир Путин на срещата в Ялта с депутатите от Държавната Дума, предаде РИА Новости.
«Външната политика на Русия трябва да бъде миролюбива», каза Путин и добави, че Русия, както и всяка друга голяма, мощна и суверенна държава, разполага с различни методи и средства за обезпечаване на националните си интереси, в това число и с помощта на въоръжените сили.

По думите на руския президент, програмата за развитие на въоръжените сили на Русия е планирана до 2020 - 2021 години и е насочена към създаване на ефективни, съвременни и компактни въоръжени сили.

«Става дума за самото съвременно оръжие, за такива настъпателни и отбранителни системи, с които не разполагат други армии в света». И ние ще зарадваме с още идеи нашите партньори, както и с реализирането на тези идеи», каза Путин.

Той поясни, че някои руски съвременни образци вече са познати в света, а някои ще бъдат представени, когато му дойде времето. Владимир Путин подчерта, че Русия не се стреми към милитаризацията на икономиката и използване на военни сили при провеждане на външната си политика.

«Това не е милитаризация, но сериозен импулс за развитие на военна промишленост. Това не е панацея и ние нямаме намерение, както някои хора, да подхождаме към всичко с бръснач и да го размахваме пред света. Обаче, всички трябва да знаят, че в нашия арсенал също има такива средства», поясни руският президент.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Пръдльо без долни гащи, казваше баба ми ! Светът знае нивото на иновативното развитие на СССР и на Русия след него... ! Десетилетия делят "Империята на злото" от нивото на САЩ и Израел, че и от някои страни от НАТО, а това днес е много, просто несравними системи за управление на боя! ПО-ВАЖНОТО е ДРУГОТО : ДЕМОКРАТИЧНИЯТ СВЯТ НЕ МИСЛИ за ВОЙНИ, ДОРИ НЕ СЕ И ГОТВЕШЕ, за РАЗЛИКА от РУСИЯ, НО ПОСЛЕДНИТЕ СЪБИТИЯ ПОВЕЛИХА - "ИСКАШ ли МИР - ГОТВИ СЕ ЗА ВОЙНА" ! РУСИЯ ЩЕ Е ГУБЕЩАТА ...!

17.08.2014 16:00:58

Анонимен

Омекването на ЕС, и отклоняването на вниманието на САЩ в посока Ирак, крещят само едно. Могат ли, ще НАПАДНАТ без правила Владимир, че и Рус.

15.08.2014 19:32:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.