• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Журналист: По самолета са открити следи от шрапнели

Журналист: По самолета са открити следи от шрапнели

София /КРОСС/ Като изключим съобщенията от САЩ, които твърдят, че разполагат с неопровержими доказателства, че полет MH17 е бил свален, днес вече и в руските медии има подобни информации", коментира пред Нова телевизия журналистът Чавдар Стефанов, един от най-задълбочените изследователи у нас на конфликта в Украйна и събитията в региона. Той даде за пример публикация в „Коммерсант", според която по намерени останки на падналия малайзийски самолет са открити следи от шрапнели, белег за попадение от взривила се ракета.
Подобни поражения е имало и по сваления погрешка от Украйна руски самолет през 2001 г., допълва изданието. Тогава полетът бе от Тел Авив до Новосибирск. Така остават съмненията чия е била ракетата, за която се предполага, че е ударила Боинга.
Стефанов посочи, че вероятно става въпрос за ракетния комплекс „Бук". „Въпросът е кой има подобни ракетни системи", добави журналистът и уточни, че конфликтът между правителствените сили и проруските сепаратисти е ограничен само до някои райони в две украински области - Донецка и Луганска.
Всяка подвижна установка „Бук" е снабдена с четири ракети, които могат да бъдат изстреляни в рамките на минути. С

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

За съжаление снимката към тази статия не е тази, която показва пораженията. На снимката на крилото, която е разпространена в Нета, се виждат скобообразни повреди, което говори за боен заряд със стержневи поразяващи елементи. Такива са ракетите въздух-въздух Р-27 или Р-73, а 9М38 на Куб-М1.

19.07.2014 12:22:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.