• 29 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Руски самолет Ту 154 с военни и артисти се разби край Сочи (обновена)

Руски самолет Ту 154 с военни и артисти се разби край Сочи (обновена)

/КРОСС/Тяло на загинал при авиокатастрофата със самолета Ту-154 е открито на 6 км от бреговата линия на Сочи. Това съобщи говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от ТАСС. Тялото е било качено на борда на спасителен съд.

Различни причини, включително техническа неизправност или пилотска грешка, може да стоят зад катастрофата на самолета Ту-154 на руското военно министерство. Версията за терористична атака обаче се изключва, заяви председателят на комисията по отбрана и сигурност в съвета на федерацията Виктор Озеров, цитиран от Sputnik news.

Отломки и колесник на изчезналия самолет Ту-154 са намерени на 6 км от бреговете на Сочи в Черно море. Това съобщиха силовите структури в региона, цитирани от ТАСС. "На 6 км от бреговете са намерени отломки от самолета и колесник, както и петно от масло", каза източник от силовите структури.

Той посочи, че тези неща са били открити в хода на оглед на акваторията от сътрудници на руската Държавна инспекция по малките плавателни съдове. В момента се провежда спасително-издирвателна операция. Хора засега не са открити, каза още източникът.

По-рано беше съобщено, че при обследване на акваторията на 6-8 км от брега е открито петно от разлив, което може да е в резултат от падането на самолета. Към мястото са изпратени спасителни плавателни съдове.

За ситуацията с Ту-154 е информиран руският президент Владимир Путин, като му се докладва за хода на издирвателната акция.

Следственият комитет на Русия образува наказателно производство във връзка с катастрофата със самолета на руското министерство на отбраната, летящ за Латакия.

Метеорологичните условия на летището край Сочи Адлер, откъдето е излетял самолетът Ту-154 на руското министерство на отбраната, са били добри, предаде ТАСС. Източник описва времето дори като лятно.

Министерството на отбраната пояснява, че в самолета е имало руски военнослужещи, 9 представители на руски медии и членове на ансамбъла за песни и танци на руската армия, носещ името на руския композитор и диригент Александър Василиевич Александров. Това е най-големият ансамбъл в Русия.

Артистите от ансамбъла са отивали да поздравят с настъпването на Новата година авиогрупата на руските военно-космически сили в авиобазата Хмеймим в провинция Латакия в Сирия, съобщи министерството на отбраната.

На борда на изчезналия самолет е възможно да е имало журналисти от руския "Първи канал" и телевизия "Звезда", заяви кореспондент на телевизия "Росия 24".

Лайф.ру публикува списък на членовете на екипажа на самолета Ту-154 на Министерството на отбраната на Русия, който тази сутрин претърпя авария и рухна в Черно море.

Ето имената и званията им:

КВС майор Волков Р.;

полковник Ровенский А.;

щурман подполковник Петухов;

щурман капитан Мамонов;

бординженер старши лейтенант Парикмахеров В.;

бординженер майор Трегубов А.;

бордмеханик старши сержант Сушков В.;

бордпреводач старши лейтенант Суханов;

подполковник Негруб А.;

майор Долинский А.

Експерти от руското министерство на отбраната, ръководени от заместник-министър на отбраната Павел Попов отлетя към мястото на катастрофата на военния самолет Ту-154. Това заяви официалният представител на руското министерство на отбраната, генерал-майор Игор Конашенков, предаде ТАСС.

На 5,5 км от от мястото на трагедията на бреговата линия са открити колесници на самолета. Намерени са и лични вещи на някои от пътниците, съобщават от пресслужбата на Регионалния център на Южното Министерство на извънредните ситуации. Дълбочината, на което е паднал самолета е 50-70 метра.

Източник от спасителните служби е заявил за Интерфакс, че хората на борда на самолета не са имали шанс да оцелеят.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Владимир Путин е информиран за инцидента и е взел незабавни мерки.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Защо ли ми се струва, че в екипа, който е подготвял самолета за излитане е имало и терористи ... Пардон, извинете, Виктор Озеров бил казал, че версията за терористична атака се изключва ... щото, явно на някой така му харесва ...

25.12.2016 12:25:52

Анонимен

Е как толкова бързо решиха, че версията за терористичен акт трябва да се изключи ...

25.12.2016 11:32:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.