• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Има доказателства за съпричастността на украински самолет към катастрофата на малайзийския боинг

Има доказателства за съпричастността на украински самолет към катастрофата на малайзийския боинг

/КРОСС/ Следственият комитет на Русия е получил доказателства за съпричастността на украински военен самолет към катастрофата на малайзийския боинг в източната част на Украйна.
"От показанията на свидетел, чието име се пази в тайна, става ясно, че полет MH-17 може да е бил свален от боен самолет СУ-25 на украинската армия, пилотиран от капитана от украинските военновъздушни сили Волошин", се казва в прессъобщение.
Пояснява се, че самолетът е излетял от летището в близост до град Днепропетровск, където е работел свидетелят на събитията.
"Според показанията му, той лично е видял, че преди излитане самолетът е бил снабден с ракети „въздух-въздух" Р-60, с които обикновено самолети Су-25 не се въоръжават".
В допълнение той отбеляза, че след завръщането на самолета на летището, ракетите ги е нямало, а пилотът е казал: „Той - самолетът - се оказа на неподходящото място в неподходящото време".

Показанията са потвърдени от детектор на лъжата. В момента Комисията по разследване обмисля въпроса дали на свидетеля да не бъде предоставена държавна защита.

"Тъй като свидетелят може да бъде в опасност, разследването ще реши дали да му предостави държавна защита по програмата за защита на свидетели", се казва още в съобщението.„Онези факти и сведения, с които разполага и за които е разказал ясно и категорично свидетелят, още повече потвърждават мнението на следователите, че неговите показания са правдиви, което потвърди и полиграфът", поясни официалният представител на Следственния комитет на Русия Владимир Маркин.

„Следственният комитет на РФ ще продължи и в бъдеще да събира и анализира всички данни на тази катастрофа. При това, ако представителите на международната комисия, разследваща авиокатастрофата на малайзийския Боинг наистина са заинтересовани в установяването на истината и се обърнат към нас -готови сме да предоставим всички материали, с които разполагаме", заяви Маркин.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Ивайло Иванов - русофил

Цялата тази история е голяма бъркотия, в която е ясно, че грешката е на Украйна. Може ли да е участвало ЦРУ? Струва ми се кашата е на самата Украйна. Една провокация, замислена от ЦРУ, или ще доведе до война, или ще е по-кадърно скалъпена. Остава да е нелепо замислина от Украйна провокация, или просто тяхна грешка, все пак искам да мисля, че ЦРУ не са толкова тъпи да не изпипат нещата, желаейки да представят Русия за виновна. Все пак и самолета е воден от Украинската кула. От друга страна на Русия не и трябва да сваля някакъв си граждански самолет в свой ущърб. Остават бунтовниците. Но пак стигаме да Ръководителя на Въздушното Движение, Кулата - самолетът е насочен към военните действия от Украински служители, Украйна са знаели за този самолет, не сепаратистите. Общо взето друг силен коз е и че самият Запад мълчи като пръдлив - ако имаше и най-малкото доказателство за намеса на Русия - цял свят да знае, а ако бяха сепаратистите - отдавна да се им пратили "омиротворители". Това е логиката, всеки е свободен да вярва в каквото иска, дори, че са били Марсианци.

26.12.2014 02:05:20

Анонимен

Да бе, доказателствата са измътени на Лубянка, а може и в покрайнините на Москва !? Всички знаят как се съчиняват и разпространяват слухове и лъжи в Русия !? Това им е генетично заложено, това е руски патоген !

24.12.2014 19:40:38

Анонимен

Патологията ти е впечатляваща, почти си готов за говорител на сатаНАТО .

24.12.2014 15:11:59

Анонимен

Някой "честен" руснак се е писал кошаревски свидетел. А защо само един? В Русия ЛЪЖЦИТЕ и ИЗМАМНИЦИТЕ чет нямат, може още такива секретни мошеници да извадят, какво чакат, да стане рублятя 1000 за $ ?!

24.12.2014 13:09:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.