• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Системата Sense анализира качеството на съня

Системата Sense анализира качеството на съня

/КРОСС/ Качественият сън е от огромно значение за доброто здраве и кондиция на всеки човек. В забързаното и изпълнено със стрес ежедневие, обаче запазването на добрите качества на съня е много трудно.

За много хора ранното ставане чрез помощта на будилник е истинско мъчение. Причината за това обикновено не е недостатъчният като продължителност сън, а неподходящият момент на събуждане. Компанията Hello е в края на разработката на своята система за подобрение на съня Sense, което може да бъде решение на този проблем, поне според нея.

Sense представлява комплект от две малки устройства и приложение за мобилния телефон. Основното устройство се поставя на нощното шкафче и се включва. Чрез мобилното приложение може да се настрои часът на събуждане, както и дали Sense да използва вградения си говорител за пускането на бял шум или симулация на шума на дъжд, ако това помага на човека да спи.

Има и второ, малко устройство, наречено Sleep Pill, което всъщност е малка значка, която се закача за калъфката на възглавницата. В нея има сензори като акселерометър, жироскоп и др. Чрез тях се следят фазите на съня на потребителя. Всяка нощ Sense ще прави подробен анализ на съня на потребителя и с времето ще изгражда доста добра представа за неговите навици. Sense следи и други критерии като температура в стаята, околен шум, ниво на светлината.

Информацията се изпраща и обработва от приложението на мобилния телефон, което дава и резултат за качеството на съня през дадената нощ. Освен това приложението ще дава списък с явленията през нощта, които са повлияли на качествения сън, например няколко включвания на аларма на кола. Накрая ще има и съвети какво може да се направи, за да може качеството да се подобри.

След като изгради по-добра представа за времето и продължителността на различните фази на съня, Sense ще може автоматично да избира най-подходящия момент, в който да активира алармата. Той ще избягва да пуска аларма, когато човекът е във фаза на дълбок сън, защото събуждането от него, води до познатото чувство на умора и недоспиване. В резултат притежателят на Sense може и да чува алармата 15-20 минути по-рано, но ще се чувства свеж и отпочинал.

Очаква се доставките на системата да започнат през ноември т.г. Цената на едно основно тяло и едно Sleep Pill ще е 129 долара, като ще има възможност за купуването и на втори сензор, за да може едно устройство да се използва от двама души. Тогава цената ще е 159 долара.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.