• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Шаламанов: България не е застрахована от терористична атака

Шаламанов: България не е застрахована от терористична атака

/КРОСС/ Служебният министър на отбраната Велизар Шаламанов отново отрече България да е част от коалицията за борба срещу джихадистката групировка „Ислямска държава". Не са водени подобни разговори, нито пък страната ни е канена или инициирала такива дискусия, потвърди той в интервю за BTV.

Цел на операцията на коалицията срещу ислямистите на този етап нанасянето на високоточни въздушни удари, а нашата авиация няма капацитет да участва в подобни бойни действия, обясни Шаламанов и добави, че страната ни може да участва в коалицията с хуманитарна помощ.

„Проучваме възможността да подготвим такъв пакет - правителството съвместно с БЧК, но предвид бедствията в страната ни, това не е никак леко. По-лесно се оказа, в сътрудничество със страните от Европейския съюз и НАТО, да предоставим минимално количество боеприпаси и леко въоръжение на правителството на Ирак", уточни министър Шаламанов.

Консултациите в случай на постъпило искане за присъединяване на страната ни към антитерористичната групировка са задължителни, отбеляза той.

По думите му единственият начин за гарантиране сигурността на българските граждани е тясното взаимодействие със съюзниците от НАТО и Европейския съюз.

„Сътрудничеството между страните, споделящи общи ценности, свързани с човешкия живот и със свободата, е най-важният инструмент в борбата срещу тероризма", отбеляза Шаламанов.

Предвид случилото се в Сарафово, България не е застрахована от терористично нападение, каза Шаламанов и добави, че темата е от компетентността на ДАНС и МВР.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иван

Срам ме е, че хора като Шаламанов са назначени на ръководни постове, но какъв точно да очакваш да назначи Роско Марионетков

25.09.2014 19:29:28

Ренета

Този човек действа като типичен представител на ГЕРБ - дава акъл и обяснява какво трябва да се направи и как тези преди него нищо не били свършили, но самия той не можел да направи нищо

25.09.2014 19:27:13

Мая

За първи път виждам такъв ревлив и мрънкащ военен министър, направо е като бебе

25.09.2014 19:24:20

Емил

Шаламанов говори само глупости и стресира излишно и без това напрегнатя народ

25.09.2014 19:22:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.