• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Захариева: Подготвителните действия по "Южен поток" не са спрени

Захариева: Подготвителните действия по "Южен поток" не са спрени

/КРОСС/ "Най-неотложните задачи, които трябва да се свършат, са в две сфери - европейските фондове и състоянието на сектора на енергетиката", каза в предаването "Неделя 150" вицепремиерът Екатерина Захариева.

"Една от задачите, които сме си поставили, е създаване на енергиен борд, който да започне работа в правилната посока за реформите в сектора и за неотложните задачи. Това ще бъде един постоянно действащ експертен съвет към МС, който се надявам МС да приеме постановление тази сряда за неговото създаване. Получих уверението на комисар Йотингер, че цялата експертна помощ, която получихме и миналия път от ЕК, ще я получим и сега. Доста широк е съставът, така че максимално широко да обхванем заинтересованите страни, но да не го направим толкова огромен, че да бъде и неработещ", поясни министърът.

"Това, което направи министър Щонов всъщност, е, че изпълни препоръката на ЕК за България. Това, което всъщност министър Щонов направи, е да спре дейностите, които се изискват от писмото - това е сключването на нови договори, провеждане на нови тръжни процедури и самото строителство. Това не означава, че подготвителни действия по проекта всъщност са спрени. Той изпълни закона такъв, какъвто е", коментира тя заповедта на министъра на енергетиката Васил Щонов за прекратяване на дейности по проекта „Южен поток".

Тя подчерта, че проектът не е спрян в цялост, те са спрени нови договори, нови тръжни процедури.

"Надявам се ЕК до есента, след като предоставим всички доказателства и материали, които тя иска, да може да вземе решение", добави министърът.

"Това, което правим, е да покажем, че наистина сме партньори и че сме честни и открити към всички. Ние не заблуждаваме никой. Това, което ние ще направим, е да възстановим доверието и да помогнем този проект да се случи максимално добре за България. Решенията за проекта трябва да се взимат в София - това беше препоръката на комисаря", подчерта Екатерина Захариева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.