• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Валери Симеонов за преговорния екип на ГЕРБ: Тези три дами правят политиката на ГЕРБ

Валери Симеонов за преговорния екип на ГЕРБ: Тези три дами правят политиката на ГЕРБ

/КРОСС/Програма за стабилно управление, а не коалиция. ГЕРБ си прави правителство и си поема отговорността. Ако има нужда от специалисти за определени ресори, ние ще им предложим и ще застанем зад тях. Ако те не си вършат работата, отговорността за тях ще носим ние.

Но не се натискаме за постове, за министерски кресла и прочие.

Така Валери Симеонов от Патриотичния фронт обясни в ефира на Нова телевизия позията на коалицията, с която отидоха на преговори с ГЕРБ.

Видимо раздразнен от ниското ниво на разбиране на политиката, Симеонов неколкократно заяви, че важно е политическите сили да се обединят около една обща програма и тя да бъде изпълнявана, независимо кой управлява.

Важното е да има програма, не е важно кои са човечетата, които ще я изпълняват, важно е да я изпълняват, каза Валери Симеонов. Решили сме да подпишем програма, а не коалиционно споразумение, очерта разликата той. Изпитваме известна непоносимост към тази дума - коалиция, тя е изцапана. Ако бъдат поискани специалисти, ние ще предложим и ще застанем зад тях, уточни Симеонов.

По думите на съпредседателят на ПФ разговорите с ГЕРБ са само първата част, предстоят разговори и с другите партии, защото: „Кой е казал, че ГЕРБ ще направи правителство?! вие сигурни ли сте в това?" - попита Симеонов.

Ще участваме във всички преговори, където бъдем поканени, заяви той и допълни: Съдбоносният въпрос не е кой ще влезе в това правителство, а ще се изпълнява ли една програма, която ще извади България от кризата.

Иначе вчерашните преговори, които бяха първите белязани с успех, Валери Симеонов определи като отговорни. Не са преговори с втори или трети ешалон, както отначало изглеждаше, каза той. На въпрос защо ПФ не излъчи преговорен екип, в който да не участват лидерите му, той обясни: Отидохме ние, защото ние сме авторите на нашата програма и видяхме, че тези три дами са тези, които правят политиката на ГЕРБ.

Не сме коментирали други партии в тяхно отсъствие. Говорихме само по съгласуването на нашите програми. Вчера успяхме да разгледаме само програмата на ГЕРБ, не остана време за нашата. На по-следващ етап ще разгледаме и нея.

Вчера определихме, че ще говорим не за коалиционно правителство, а за програма, която подкрепяме. Разгледахме 18 точки. Имаме съвпадение по 14 точки, редакция на 9 точки, разминаване по 4 подточки, уточни Симеонов. Той определи разговора с ГЕРБ като постижение.

По думите на Симеонов Патриотичният фронт е имал две възможности. Или да имаме опозиция, което е изключително лесно и удобно, или да се опитаме да направим нещо за постигане на съгласие. Продължаваме да настояваме за програма, около която да се обединят всички политически разлики, каза Симеонов.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Столовете, на които стоят преговарящите от ГЕРБ и ДС-МВРо+нФСБ показват ясно произхода (инвентарните номера на съответните ДС-агенти) и що за 25-годишна е "промяната" в България: http://video.media.bgnes.com/video.cache/w480h272r768/video13/b6a6882dcdf6a7e8159fbaeb88ecf309.mp4

17.10.2014 09:55:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.