• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Христина Христова: Темата за пенсионната система липсва в предизборните политически дебати

Христина Христова: Темата за пенсионната система липсва в предизборните политически дебати

/КРОСС/Темата за пенсионната система липсва в предизборните политически дебати, а е нужно спешно да сегментира и да се изчисти от пропуските в нея, коментира пред България Он Ер бившият социален министър Христина Христова. Според нея добре ще е да има общ солидарен фонд, но и да има инвестиционна система, в която всеки млад човек да си има партида.

"Прегледах политическите програми на всички основни политически партии и няма нищо съществено. Ако прочетете пенсионната реформа от 1999г., която влиза в сила през 2000г., ще видите, че числата не съвпадат. Същевременно четем, че така трябва да се реформира пенсионната система, че да води до постепенно намаляване на осигурителните вноски." - допълни Христова.

Нужно е да се изчисти и пенсионно осигурителната система от социални, неосигурителни функции, смята Христова.

"Продължават обаче да си действат най-тежките фактори - ниско ниво на доходите, висока безработица, висок дял на сивата икономика, силна миграция и най-вече обективният демографски фактор са застаряването на населението - 89 пенсионери се издържат от 100 души работещи. Това съотношение е 4 пъти по-малко от нормалното съотношение. Очевидно нещо трябва да се направи се направи нещо.Осигуровките, които този текущия месец внасят всички работещи хора, стигат да се платят 40% от пенсиите. Ако държавата не даде останалите 60%, няма да има пенсии и за това ниво на пенсиите. Да не говорим, че хората са недоволни от нивото на пенсиите, защото не им осигуряват добро ниво на живот." - коментира Христова.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.