- 24 Ноем 2024 |
- USD / BGN 1.8784
- GBP / BGN 2.3506
- CHF / BGN 2.1094
- Радиация: София 0.11 (µSv/h)
- Времето: София 0°C
След 100 години хлябът няма да бъде вкусен
09 Юли 2014 | 14:50
/КРОСС/ Още в края на XXI век хлябът няма да бъде вкусен. Това твърдят немски учени от Института по биоразнообразие. По думите им през следващите десетилетия вкусът на насъщния ще се промени, но не към по-добро. Според ръководителя на изследването, качеството на хляба ще се влоши с 20%. Качеството на брашното също ще е лошо, той ще съдържа с 5-10% по-малко протеини, съставът на белтъците също ще бъде различен.
В експеримента си специалистите са отгледали пшеница чрез изкуствено създадени климатични условия, които според тях ще бъдат характерни за края на XXI век. Брашното, получено по този начин, е загубило много от качествата си.
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР