• 27 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8298
  •  GBP / BGN 2.3159
  •  CHF / BGN 2.0405
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Работещите в АМ "Черно море" ще получат заплати и ще запазят работата си

Работещите в АМ "Черно море" ще получат заплати и ще запазят работата си

/КРОСС/ Очаква се да бъде подготвено постановление на Министерски съвет, с което да бъде финансирано строителството, извършено от „Автомагистрали - Черно море" АД - Шумен, през 2014 г. От началото на годината извършените строително-монтажни дейности на обекта от АМ „Хемус" - от пътен възел „Белокопитово" до Каспичан, са в размер на над 8 млн. лв. Това стана ясно след проведената днес, 28 август 2014 г., работна среща в Министерство на финансите, в която участваха Екатерина Захариева - служебен вицепремиер по икономическа политика и служебен министър на регионалното развитие, Ангел Петров - служебен заместник-министър на регионалното развитие, Кирил Ананиев - служебен заместник-министър на финансите, и инж. Лазар Лазаров - председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура".

На срещата бе представен финансов анализ за вариантите за замразяване на обекта или за продължаване на строително-монтажните работи, който доведе до логичното решение да бъде продължено изграждането на участъка от АМ „Хемус".

До това решение се стигна поради критичната ситуация, в която бе поставена фирмата изпълнител - „Автомагистрали - Черно море" АД - Шумен. Към момента Агенция „Пътна инфраструктура" дължи на фирмата над 10 млн. лв. за извършените от нея строително-монтажни работи. По тази причина на приблизително 670-те работещи в дружеството и 350-те - във фирмите подизпълнители не са изплащани работните заплати за м. юни и м. юли 2014 г.

След срещата стана ясно още, че синдикалната организация на КНСБ и мениджърският екип на „Автомагистрали - Черно море" АД ще подпишат споразумение за изплащане на дължимите работни заплати за м. юни и м. юли 2014 г. веднага след превеждане на сумата.

С постановлението на Министерски съвет ще бъдат запазени 670-те трайни работни места в дружеството в един регион, в който безработецата е над средната за страната.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.