• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

Предстоящи събития

Предстоящи събития

***

София

От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***

София

От 11.00 часа министърът на транспорта Николина Ангелкова ще присъства на официално откриване на „Клуб на българската авиация" на Терминал 1 на Летище София.

***

София

От 14.00 часа вицепремиерът Екатерина Захариева и икономическият екип на служебното правителство ще отчетат изпълнението на приоритетите в икономическата политика на кабинета на пресконференция в Гранитна зала на Министерския съвет. На пресконференцията ще участват още министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов, министърът на земеделието и храните Васил Грудев, министърът на околната среда и водите Светлана Жекова и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелков.

***

София

От 14.00 часа ръководството на ПП АБВ ще даде пресконференция след заседание на Националния съвет на партията в залата на пресцентъра на НДК.

***

София

От 09.30 часа Висшият съдебен съвет ще проведе редовното си заседание.

***

София

От 10.00 часа ще се проведе редовно заседание на Столичния общински съвет.

***

София

От 09.30 седми състав на Специализирания наказателен съд

ще разглежда делото срещу Стефан Бонев, Ивайло Стойнов, Милен Алексиев, Стефан Гевгелийски и други за организиране и ръководене на организирана престъпна група с цел придобиване и държане на наркотични вещества.

***

София

От 10.00 трети състав на Специализирания наказателен съд

ще разглежда делото срещу Йоско Алексиев за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***

София

От 10.00 първи състав на Специализирания наказателен съд

ще разглежда делото срещу Илиян Петров и Драган Драганов за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***

София

От 10.00 часа Софийският отряд на Планинската спасителна служба при БЧК ще проведе учебно-тренировъчно занимание за евакуация на бедстващи хора при авария на лифт на кабинкова въжена линия „Симеоново" - долна станция.

***

София

От 11.00 часа на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" ще представи резултатитe по проект за повишаване на капацитета за реакция при бедствия, пожари и извънредни ситуации на ул. „6-и септември" 37.

***

София

От 09.30 часа ще се проведе публична конференция на тема "Миграцията в българския контекст - местен, национален и европейски дебат" в Гранд хотел "Радисън Блу".

***

София

От 10.00 часа Асоциация на млекопреработвателите в България ще проведе Национална конфрененция конференция в рамките на 10 -тото изложение „Светът на млякото" в зала „Пирин" на Интер Експо Център - София.

***

София

От 11.00 часа Българската академия на науките и изкуствата ще даде пресконференция в пресклуба на БТА по повод 10-годишнината от възстановяването на академията.

***

София

От 11.00 часа в Заседателната зала на Факултетa по химия и фармация към СУ "Св. Климент Охридски" ще бъде представена студентската програма за научни изследвания по естествени науки и биотехнологии „Стипендианти на Амджен - Европа" - The Amgen Scholars Europe Programme.

***

София

От 11.00 часа в в залата на Академичния съвет на Техническия университет София ще бъде подписан договор за партньорство между университета и ABB фондация „Юрген Дорман".

***

София

От 13.00 часа Българската асоциация на туристическите агенции ще даде пресконференция на тема: „Защо трябва да има Министерство на туризма?"

***

София

От 18.00 часа в мраморното фоайе на Столична библиотека ще се състои официалното откриване на Дните на творчеството на Павел Вежинов по случай 100 години от рождението му. Дните на творчеството на Павел Вежинов се провеждат под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова - кмет на Столична община.

***

София

От 19.00 часа в Дом на Киното ще се състои церемонията по откриването на десетия международен студентски филмов фестивал "Ранно пиле".

***

София

От 19.30 в хотел Park Inn by Radisson ще се състои церемония-коктейл BEYOND CUSTOMER SATISFACTION 2014 , по време на което ще бъдат връчени удостоверения на компании, доказали високо качество на предлаганата от тях услуга.

***

с. Арбанаси

От 10.30 часа зам.- изпълнителен директор на ДФ „Земеделие Иванка Багдатова-Мизова открие информационен ден „Национална програма по пчеларство за тригодишния период 2014- 2016 г." в парк-хотел „Севастократор".

***

Благоевград

От 15.00 часа в Регионалния исторически музей-Благоевград ще бъде открита изложба „Детски игри в съботните дни".

***

Бургас

БЧК- Бургас осигурява директна помощ за пострадалите от наводненията в село Ново Панчарево.

***

Варна

От 10.30 часа ще се проведе официалното откриването на уникалния за страната Университетски медико-дентален център на бул. „Цар Освободител" 84.

***

Варна

В 10.30 часа в Заседателната зала на МУ-Варна ще се проведат срещи с гости-участници във Фестивала на червенокръстките и здравни филми.

***

Варна

От 14.00 часа в заседателната зала на Областна администрация Варна ще се проведе пресконференция във връзка с предстоящото изложение на пчелни продукти.

***

Варна

От 18.00 часа в I аудитория на Медицински университет -Варна ще се проведе заключителната част на кампания „Фолиева киселина за здраво бебе", организирана от Асоциацията на студентите медици във Варна, Студентски съвет към МУ-Варна и сдружение „Спина бифида и хидроцефалия -

България" по повод световния ден на спина бифида и хидроцефалия, който се отбеляза на 25 октомври.

***

Велико Търново

От 09.00 часа на закритото стрелбище в ОДМВР - В. Търново ще се състои традиционният турнир по стрелба с пистолет "Макаров".

***

Велико Търново

От 11.00 и 16.00 часа ще се състои „Царевград Търнов - Хармонично съзвучие - Благослов" - Поетично-музикален спектакъл на Петя Иванова в Патриаршеска църква „Възнесение Господне", крепост Царевец.

***

Велико Търново

От 17.00 ч. ще се проведе празничен концерт по повод 70-та годишнина от създаване на Съюз на учените в България , 50 години от Великотърновския клон и 35 години от Дома на учените в гр. Велико Търново .

***

Велико Търново

От 17.30 ч. Литературен клуб "Н.Й.Вапцаров" представя творчеството на Стела Михайлова във Военен клуб, етаж 2.

***

Велико Търново

От 17:30 ч. ще се състои извънредна сесия на Великотърновски общински съвет в Нова зала.

***

Велико Търново

От 18.30 часа ще се играе постановката „В плен на театралната магия" - поздравления за юбиляри „Торбата с лъжите" в читалище с.Самоводене.

***

Велико Търново

От 19.00 ч. ще се състои „Вечер на седмото изкуство": Прожекция на некомерсиални филми - Арт клуб "Таралеж", Самоводска чаршия.

***

Габрово

От 17.30 часа в зала 7 на Веселата къща в Дома на хумора и сатирата - Габрово ще гостува художник-фотографът Светослав Драгиев със своя самостоятелна изложба, посветена на музиката.

***

Пловдив

На 6 и 7 ноември ще се проведе Национална научна конференция, посветена на първия председател на БАН - Иван Евстратиев Гешов (1849-1924) по повод 145-годишнината от основаването на БАН.

***

Пловдив

От 11.00 часа зам.- министърът на околната среда и водите Владимир Дончев ще вземе участие в откриването на единната национална информационна кампания за Плановете за управление на речните басейни 2016 - 2022 г. в залата на пресклуб БТА - Пловдив.

***

Пловдив

В 12.00 часа пред блок 41 в „Тракия" кметът на района Костадин Димитров ще представи приключилите инфраструктурни подобрения в Зона А-11

***

Пловдив

От 14.30 часа в хотел „Санкт Петербург" ще бъде открито тържественото заседание по случай 10-годишнината на Националната асоциация на председатели на общински съвети в Република България.

***

Пловдив

От 17.30 часа в Конферентната зала на Народна библиотека "Иван Вазов" ще се състои премиерата на книгата Йордан Йовков (1880 - 1937) Летопис на неговия живот и творчество.

***

Пловдив

От 18:30 часа в зала „Съединение" на пл. „Съединение" № 1 ще се състои откриването на изложба за живота и делото на Иван Евстратиев Гешов, която е подготвена от Българската академия на науките (БАН) и Регионален исторически музей - Пловдив.

***

Смолян

В 15.00 часа ще започне поредната Детска полицейска академия. Във връзка с 8 ноември - Денят на Св. Архангел Михаил, когато традиционно се чества професионалния празник на българската полиция, ОДМВР - Смолян организира и „Ден на отворените врати" в Районните управления "Полиция" в областта.

***

Стара Загора

От 10.00 часа Педагогическият факултет на Тракийския университет организира лекции на гост-лектора от Факултета на ICASSI в Педагогически факултет Тео Йостен в зала 12 на факултета.

***

Шумен

От 11.00 часа в Регионалната билиотека "Стилиян Чилингиров" екипът на ЦДГ 32 ще открие изложба на картички под наслов "Красота, сътворена от сърцето".

***

Шумен

От 16.00 часа в Изложбена зала на библиотеката ще се представи мултимедийна фотоизложба "На север от 60-ия паралел", посветена на велопътешествието на Венцислав Илиев в Северна Европа.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.