• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Предстоящи събития в страната за днес, 14 юли

Предстоящи събития в страната за днес, 14 юли

/КРОСС/ *** 

София.
От 14 ч. на бул. „Кн. Ал. Дондуков", 2 президентът Росен Плевнелиев ще проведе консултации с парламентарните политически сили и с изпълнителната власт за обсъждане на анализ на финансовото състояние на държавата и необходимостта от предприемане на законодателни мерки от 42-то Народно събрание. Поканата на държавния глава е в изпълнение на постигнатите на политическите консултации на 29 юни т.г. договорености за осигуряване на координация и гарантиране на приемственост и плавен преход към следващо управление.

***
София.
От 11 ч. министър д-р Петър Стоянович ще награди с най-високото българско отличие в областта на културата „Златен век" огърлие, извънредния и пълномощен посланик на Република Франция в България Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан на тържествена церемония в Тронната зала на бившия Царски дворец в София (Национална художествена галерия) на пл. „Княз Александър I", 1.

***
Ябланица.
От 13 ч. министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов ще открие Пречиствателната станция за отпадъчни води на гр. Ябланица. Съоръжението е част от проект, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.", който е на стойност 9,5 млн. лева. Целта на проекта е подобряване на екологичната среда в региона, чрез въвеждане на екологосъобразно пречистване и заустване на битовите отпадъчни води в река Ябланска.

***
Бургас.
От 13 ч. министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов ще присъства на официалната церемония за подписване на договорите с избраните изпълнители за модернизацията на жп гара Бургас.
Обектът е част от проект „Рехабилитация на гарови комплекси по TEN-T-мрежата - „Рехабилитация на гаров комплекс Централна гара София", „Рехабилитация на гаров комплекс жп гара Бургас, пътническа", „Преустройство и саниране на приемно здание гара Пазарджик - II-ри етап", който се финансира от Европейския фонд за регионално развитие чрез ОП „Транспорт".

***
София.
От 10 ч. в Националния пресклуб на БТА синдикатът на самонаетите и неформалните работници ще дадат пресконференция за прехода от неформална към официална икономика.

***
София.
От 11 ч. в Националния пресклуб на БТА Инициативен комитет „Граждани за възстановяване на християнските ценности в Европа" ще даде пресконференция за започващата в България международната кампания за историческа и хуманна справедливост „Призив към Белгия".

***
София.
От 12 ч. в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени ценовите оферти в откритата процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Изпълнение на строително - монтажни дейности за обект: „Етапна връзка обход гр. Малко Търново от км 2+603,73 до включването в път I-9 при км 314+400 = 364+331,10 (3+381,06)". Това съобщиха от пресцентъра на АПИ. С изпълнението на обекта съществуващият обходен път на гр. Малко Търново ще се свърже с път І-9 и трафикът от Бургас до ГКПП Малко Търново ще преминава извън града. Общата дължина на участъка е 0,7 км. Индикативната стойност на проекта е 1,6 млн. лв. без ДДС.

***
Пловдив.
От 11 ч. в Пресцентъра на Международен панаир - Пловдив проф. Ваня Добрева - председател на парламентарната комисия по наука и образование и доц. Кирчо Атанасов - член на комисията, ще представят в Пловдив Законопроект за изменение и допълнение на Закона за професионалното образование и обучение, окончателно приет в петък от 42-ротот Народно събрание. Във форума ще участват директори и преподаватели в професионални гимназии, средни и основни училища на територията на Пловдив и областта.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.