• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ София
От 09.00 часа в столичната митрополитска катедрала „Света Неделя" Патриарх Неофит, архиереи и свещенство на Българската православна църква ще отправят молитви към Бога за трагично загиналите наши сънародници при наводненията във Варна и епархията. След края на Литургията всички присъстващи клирици и многобройните миряни ще излязат при гроба на Българския екзарх Йосиф І, за да се помолят за упокоение на душата му. Лично Негово Светейшество Българският патриарх Неофит ще отслужи панихидата в памет на блажено приснопаметния предстоятел на Българската православна църква.

София
Втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2014/2015 г. продължава с изпити по математика II, теология (устен) и руски език. От 09.00 часа ще започнат изпитите по математика II и Теология - устен, от 14.00 часа - изпит по руски.

София
От 10.30 часа пред паметника на съветската армия ще бъдат открити „Дните на пчелния мед. Инициативата се организира за втора поредна година от Сдружението за биологично пчеларство, с подкрепата на Европейския съюз и на Република България. Проектът е финансиран по мярка А „Техническа помощ за пчелари и сдружения на пчелари" на Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2014-2016 година и има за цел да популяризира полезните свойства на българския пчелен мед и да привлече вниманието на обществото към важни теми, свързани с пчеларството.

София
Започва Международна конференция по математически методи и модели в био-науките BIOMATH-2014. Конференцията ще се проведе в периода 22-27 юни 2014 г. в заседателната зала на Института по физиология на растенията и генетика на БАН (блок 21, комплекс на БАН - 4 км). Официалното откриване на конференцията BIOMATH-2014 е от 9.00 часа на 23 юни.Очакват се общо около 80 участници от над 20 страни. Конференцията се провежда в рамките на юбилейната програма „145 години Българска академия на науките".

София
От 10.00 часа започва инициативата „Живей активно! 2014". От 10.00 часа от театър „София"ще тръгне велопоход до НДК, по същото време на ул. Солунска и бул. Витоша ще започне надбягване с препятствия до НДК. От 10.30 пред Пилоните на НДК, ще бъде даден старт на символичен пешеходен поход по бул. „Витоша" от НДК до Южeн парк. От 11.00 часа в Южния парк ще бъдат организирани различни спортни демонстрации и ще се дават съвети за балансираното хранене и активния начин на живот ще очакват всички ентусиасти. В рамките на тазгодишното издание ще се проведат редица състезания, концерти, спортни активности и игри.

Пловдив
От 16.00 часа в кв. „Тракия" ще се проведе първата надпревара от шампионата V1 Challenge България. В надпреварата като гост пилоти ще участват шампионите от различни автомобилни спортове Петър Гьошев, Пламен Стайков и Тодор Славов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.