• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Предстоящи събития в страната за днес, 16 октомври

Предстоящи събития в страната за днес, 16 октомври

/КРОСС/ *** 

София.
От 13 ч. в зала „Запад" на Народно събрание преговорният екип на ГЕРБ ще проведе консултации с представители на коалицията „Патриотичен фронт".

***
Правец.
Министър-председателят проф. Георги Близнашки ще присъства на тържественото честване на 33-годишнината от обявяването на Правец за град. В 17.15 ч. премиерът ще открие велоалея „Правец" на входа на велоалеята при Спортен комплекс - Правец. В 18 ч. министър-председателят ще се срещне с кмета на Община Правец Румен Гунински и с общинското ръководство в сградата на общината. Проф. Близнашки ще произнесе приветствено слово в началото на празничния концерт от 18.30 ч. в зала „Правец" в Народно читалище „Заря 1895", след което ще присъства на тържествена заря за празника на града.

***
София.
От 9 ч. в зала „Сердика" на „Шератон Хотел Балкан" вицепремиерът по икономическа политика, министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране Екатерина Захариева ще открие годишната конференция „Околна среда, здравословни и безопасни условия на труд 2014", която се провежда под неин патронаж.

***
София.
От 9 ч. в Интер Експо център ще се проведе Европейски ден на предприемача 2014 „Иновации и предприемачество - Растеж за Европа".

***
София.
От 9.30 ч. ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет в заседателната зала в сградата на съвета, ул. „Eкзарх Йосиф" № 12.

***
София.
От 9.30 ч. 30 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Цветан Цветанов, Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров (чл. 387 ал.2 и др. от НК).

***
София.
От 10 ч. в зала „Средец" на хотел „София хотел Балкан" ще се проведе заключителна пресконференция за представяне на „Обучението - гаранция за професионализъм и развитие", реализиран с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен Капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

***
София.
От 10 ч. в Национален пресклуб БТА Българският енергиен и минен форум ще даде пресконференция на тема: „За спешни и адекватни действия в енергетиката сега! БЕМФ ще представи неотложни, тежки и непопулярни мерки за излизане от кризата в енергетиката".

***
София.
От 11 ч. в Национален пресклуб БТА Асоциация „Прозрачност без граници" ще даде пресконференция на тема: „Избори 2014 - нерешени проблеми".

***
София.
От 11 ч. в сградата на Камарата на строителите в България, ул. „Михаил Тенев" 6 , ет. 1, ще се проведе пресконференция по повод приключването на процедурата по чл.20 ал.2 от Закона за Камарата на строителите.

***
София.
От 11 ч. в Аулата на болница „Св. Екатерина" Българското дружество по алергология и болница „Св. Екатерина" организират пресконференция във връзка със сезонните тенденции за алергията към домашните микрокърлежи.

***
София.
От 12 ч. в „Медия център БНР" (бул. „Драган Цанков" № 4) ще се състои пресконференция за представяне на новия публицистичен сегмент в програмата „Събота 12+3". От 12.30 ч. във фоайето пред Първо студио на БНР ще бъдат връчени дипломите на участниците в майсторския клас на „Училището за радио" - БНР Академия.

***
София.
От 12 ч. в Национален пресклуб БТА проф. Николай Овчаров - археолог, Ангел Конаклиев - археолог, и Валери Симеонов - секретар на община Търговище ще дадат пресконференция за представяне на реставрираните уникални художествени произведения, сервизи от стъклени чаши и други находки, открити през лятото при разкопките на античния и средновековен град Мисионис край Търговище.

***
София.
От 13 ч. в Българския национален тенис център служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова ще награди победителите от турнира по тенис „Девин мастърс".

***
София.
От 13 ч. в Национален пресклуб БТА Гражданска инициатива „Да спасим Карадере" ще даде пресконференция на тема: „Карадере - плажът след края на сезона, инвестиционният проект на „Мадара Юръп", предстоящи действия".

***
София.
От 16.30 ч. над 300 работници и служители, членове на КТ „Подкрепа" от „ТЕЦ Варна" ЕАД, „ЧЕЗ Разпределение България" АД, „ЧЕЗ България" ЕАД и „ЧЕЗ Електро България" ЕАД ще проведат протестен митинг-шествие, който ще започне от сградата на „ЧЕЗ България" ЕАД по ул. „Г. С. Раковски" до сградата на Министерството на икономиката и енергетиката.

***
София.
От 19 ч. ще се проведе „Парад на знамената", който ще започне от пресечката на ул. „Алабин" и бул. „Витоша", след което ще премине по „Витошка" и ще приключи пред НДК.

***
Бургас.
От 18 ч. в Експозиция галерия „Георги Баев" (бул. „Демокрация" № 6) бургаски творци ще представят идейни проекти за новата визия на площад „Тройката".

***
Варна.
От 14.30 ч. в двора на църквата „Св.Архангел Михаил" Български Червен кръст - Варна и Духовно-просветен център „Св.Архангел Михаил" ще отбележат със съвместна инициатива Международния ден за борба с глада.

***
Велико Търново.
От 11 ч. в Пресклуба на БТА във Велико Търново ще се състои пресконференция на заместник-председателя на Великотърновския общински съвет Румен Димитров във връзка с актуални теми от обществено-политическия живот.

***
Велико Търново.
От 12 ч. в Пресклуба на БТА във Велико Търново ще се проведе пресконференция на Реформаторския блок - Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 17.30 ч. в Изложбени зали „Рафаил Михайлов" Съюзът на българските писатели - група Велико Търново организира среща с поета Георги Константинов.

***
Габрово.
От 14 ч. в Музей „Дом на хумора и сатирата" в залата на жирафите ще се състои брифинг с президента на Комисията по култура Катрин Кълън.

***
Добрич.
От 13 ч. в конферентната зала на хотел „Изида" в Добрич ще се проведе пресконференция по повод завършването на лот 44 от ОП „Регионално развитие" 2007-2013 г.

***
Пловдив.
От 11.40 ч. в изложбената зала на Общински съвет - Пловдив ще бъде открита изложбата „Шанхай в моето сърце", е организирана по случай 65-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Китай и България.

***
Смолян.
От 13.30 до 17 ч. във военно формирование 28330 - Смолян, квартал „Каптажа", ще се проведе Ден на отворени врати, посветен на 80 години от създаването на формированието и 20 октомври - празник на 101 алпийски батальон.

***
Смолян.
От 14 ч. на площад „България" ще се проведе Ученическа лекоатлетическа щафета „102 години от Освобождението на Родопите".

***
Смолян.
В Пампорово ще бъде открито ХІ-то Международно туристическо изложение „Планините на България - гостоприемство в четири сезона".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.