• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Бащата на „Аполония” стана почетен гражданин на Созопол

Бащата на „Аполония” стана почетен гражданин на Созопол

Созопол /КРОСС/ В тържествена обстановка и пред препълнен амфитеатър в Созопол новите почетни граждани на града получиха символите на най- голямата и престижна награда на Созопол. Основателят на Празниците на изкуствата „Аполония" проф. Димо Димов и директора на фестивала Маргарита Димитрова получиха високия приз от кмета на община Созопол Панайот Рейзи и председателя на общинския съвет Красимира Германова.
Двамата бяха удостоени със званието „Почетен гражданин на Созопол" във връзка с 30-годишния юбилей на най- елитното лятно културно събитие и за приносът им да популяризират културата и постиженията на курортния град.
Проф. Димо Димов с вълнение прие наградата- икона на Света Марина и развълнувано целуна светицата, като благодари на кмета на Созопол за високата чест. Бащата на фестивала „Аполония" благодари на Созопол за гостоприемството през всичките 30 години и за подкрепата, която културното събитие е получавало през годините от местната власт." Вече не мога да си представя работата си и живота си, празниците на изкуството „Аполония" извън Созопол. Благодаря ти Созопол!"- заяви проф. Димов и целуна иконата на Света Марина.
Маргарита Димитрова не успя да скрие своето вълнение, гласът й затрепери и тя успя само да каже „Благодаря, обичам те Созопол!".
Новите почетни граждани на Созопол бяха бурно аплодирани от жители и гости на града, които присъстваха на тържеството, по случай празника на Созопол.
Празничната вечер продължи с концерт на Дони и Нети и завърши със заря.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.