• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Закриха специализираните ТЕЛК-ове

Закриха специализираните ТЕЛК-ове

София /КРОСС/ Специализираните ТЕЛК-ове в страната вече са закрити. В момента се подготвят новите екипи на обединените Трудово-експертни лекарски комисии. Проблем обаче може да се окаже попълването на съставите със специалисти. Това трябва да са лекари, които нямат други договори със здравно заведение и в повечето случаи се наемат вече пенсионирани специалисти, съобщава БНТ.
Тази седмица спря работа Специализираната психиатрична комисия в Русе. Тя обслужваше 3 региона, включително Разград и Силистра. Месечно оттук преминаваха средно по 230 души. В момента се правят описи на всички преписки и документите на хората, които не са били прегледани, ще бъдат предадени в специализираната картотека в Регионалната здравна инспекция.
Част от лекарите в психиатричния ТЕЛК вероятно ще бъдат поканени в новите структури. Проблем обаче може да се окаже назначаването на белодробни и очни специалисти. Директорът на РЗИ-Русе д-р Маргарита Николова споделя, че има информация, че пулмолог, който да отговаря на изискванията, които са към лекарите, които работят в ТЕЛК, на територията на областта, няма.
Ако не се намери вече пенсиониран специалист или такъв, който е готов да работи на по-ниското заплащане в сравнение с практикуващите си колеги, ще трябва да се търси лекар от друг регион. Подобни проблеми има и в останалите области в страната.
Все пак идеята за обединението на ТЕЛК-овете се посреща с одобрение от русенци. В момента на месец в двата състава на русенската комисия се освидетелстват между 700 и 750 души. С реформата към този брой ще се присъединят и хората с белодробни, психични и очни заболявания.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.