• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Майки към министър Кралев: Затворете незабавно чалготеките в Зимния дворец

Майки към министър Кралев: Затворете незабавно чалготеките в Зимния дворец

София /КРОСС/ Очакваме от новия министър на младежта и спорта Красен Кралев да прояви воля и държавническа мъдрост и още в близките дни да преустанови дейността на огромните чалготеки, настанени и функциониращи на пълни обороти в Зимния дворец на спорта в Студентски град в грубо нарушение на Закона за физическото възпитание и спорта. Това заявиха от Гражданско сдружение „Майки срещу насилието в Студентски град".
Зимният дворец на спорта е в активите на „Академика 2011" ЕАД - търговско дружество, стопанисващо държавни имоти в София и страната с принципал Министерство на спорта. Като принципал на дружеството, министър Кралев е правото си незабавно да изиска прекратяване на наемните договори със собствениците на въпросните чалготеки, защото те развиват търговска дейност в спортното съоръжение без законно основание и са превърнали Зимния дворец в място, където се въртят кючеци и се лее високоградусов алкохол до ранни зори, отбелязват от Сдружението на майките. От родителската организация припомнят, че трансформацията на държавните спортни обекти в дискотеки, дънещи денонощно поп-фолк, ги превръща и в много привлекателна дестинация за крими контингента, както и за многобройни пласьори на дрога, опиати и жива плът, а кървавите среднощни побоища и инциденти на паркинга пред тези чалготеки също не са рядкост.
Ако не се вземат спешни мерки, напълно е реална опасността София да изгуби безславно и присъдената й съвсем наскоро престижна титла Европейска столица на спорта за 2018 г., предупреждават от родителската организация. Причината е, че въпросната титла „Европейска столица на спорта" не е толкова свързана с домакинства на важни спортни събития, а по-скоро има за цел да популяризира и насърчи активния начин на живот. Акцентът е именно върху развитието на масовия спорт, върху значението на спорта като приоритет, а това е в крещящ разрез с досегашната скандална политика на анонимните чиновници в спортното министерство, които с лека ръка през годините допуснаха чалга индустрията и поп-фолк дискотеките буквално да „превземат" и окупират модерно и голямо спортно съоръжение като Зимния дворец на спорта, изтъкват майките.
Повече от ясно е, че и нерадостното представяне на българските спортисти на Зимните Олимпийски игри през 2014 в Сочи също е закономерно следствие на налаганата и провеждана от години абсурдна практика спортни съоръжения, собственост на държавата, да се преустройват и отдават под наем за чалга дискотеки и питейни заведения, убедени са в Сдружението на майките срещу насилието.
Надяваме се, че министърът на младежта и спорта г-н Кралев ще съумее да накара чиновниците от ведомството си да предприемат мерки за незабавно затваряне на поп-фолк дискотеките в Зимния дворец, които нямат място в едно така престижно спортно съоръжение, заявяват в заключение от Сдружение "Майки срещу насилието в Студентски град". Надяваме се и още в самото начало на 2015 г. да започне и големият ремонт и модернизация на Зимния дворец на спорта, за да отговаря той наистина на всички европейски изисквания и стандарти, посочват от родителската организация.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Ана

Той ли е човекът към когото да се обърнат? Майки, възпитайте децата си добре, след това затваряйте чалготеките.

08.12.2014 13:48:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.