• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Станишев: Доказахме, че държава има

Станишев: Доказахме, че държава има

/КРОСС/Държава има, категоричен бе лидерът на БСП Сергей Станишев.

На брифинг на партията Станишев коментира събитията от последните дни, които той квалифицира като политически сценарий за внушаване за дестабилизация на банковата система. 

Изявявам задоволство от постигнатите решения, постигнати при консултациите при президента. Събитията през последните 24 часа доказаха, че държава има и най-важното беше да се гарантира спокойствието на хората, вложенията им,стабилността на банковата система, въпреки много говорене от политически лидери, заяви Станишев и добави, че неслучайно БСП е била изключително въздържана по тези въпроси, които са били основа за неспокойство на много граждани, заради медийни спекулации. Важно беше цялата държава да излезе и да изрази ясна позиция. Мерките, които бяха предприети от БНБ и правителството дадоха ясен резултат, подчерта той.

Последните дни имаше опит за политически сценарий, който желаеше да се възползва от внасяне на несигурност в обществото за банковата система. Настоявахме българската държава да покаже сила и ефективност и гражданите да бъдат спокойни и това наше поведение ще продължи, подчерта лидерът на БСП.

Той обясни, че в неделя не е имало консултации относно дневния ред на НС. Ние сме ги формулирали много ясно, но другите се занимаваха с друго-с политически сценарий, нека е за тяхна сметка, заяви лидерът на БСП. Според него НС е взело решения, които са антимонополни и е учуден защо президентът ги е върнал.

Относно консултаците при държавния глава, Станишев заяви, че БСП е отишла с ясна позиция как държавата да се противопостави на опитите, на които бяхме свидетели, свързани с банковия проблем.

Освен това, той подчерта, че за датата за изборите - 5 октомври - са настоявали три политически сили - ГЕРБ и ДПС и ББЦ.

Сергей Станишев обясни и отлагането на заседанието на Националния съвет на БСП.

Други теми в дневния ред на обществото наложиха да го отменим, за да бъдем конструктивни за други теми, които засягат живота на гражданите, каза Станишев.

Заседание на Националния съвет на социалистите ще се проведе в събота, 5 юли. 

Относно това защо лидерът на ПЕС днес е в България, а не в Брюксел, самият той обясни, че е тук, защото БСП внимателно следят ситуацията и играят важна и конструктивна роля за гарантиране на стабилността на държавата. Това е по-важното в момента, добави лидерът на левицата.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

серГЕЯ

КОМУНИЗМА УБИВА!

01.07.2014 21:00:18

тролче

Само за протокола, че е много тъпо да има 7 скудоумни анонса на тролчетата на Моника без прекъсване (за тролчетата става дума - тя оника прекъсване няма още от времената й на т.н. млада журналистка)

01.07.2014 19:41:33

Катя

Станишев с изказването си за пореден път доказа високата си класа и показа, че е политик на световно ниво.

01.07.2014 17:39:32

Цанко

Много още трябва да се учи Бойко, за да стигне високото ниво на политическа запознатост и отговорност на Станишев

01.07.2014 17:39:18

Ники

С последните си действия БСП за пореден път доказа, че трябва да бъде в управлението на държавата, за да може да овладява кризите програмирани от ГЕРБ.

01.07.2014 17:39:06

Миро

Станишев за пореден път показа, че е най-подходящия човек за поста който заема

01.07.2014 17:38:54

Ясен

Кога ли ще видим подобна загриженост за ситуацията в страната и от Бойко, който само се чуди каква глупост да каже за да си вдигне рейтинга

01.07.2014 17:38:43

Владо

Трябва непременно да се предприемат мерки за справяне за кризата с доверието в банките. Хубаво е да видиш, че членовете на БСП са го осъзнали и предприемат мерки

01.07.2014 17:38:28

Камен

Надявам се, че БСП ще успеят да се справят с тези тежки задачи връхлетяли политическия живот на страната

01.07.2014 17:38:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.