• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

Станишев ще формира ЕП заедно с Мартин Шулц

Станишев ще формира ЕП заедно с Мартин Шулц

/КРОСС/Днешното ми решение не означава, че подавам оставка като лидер на БСП, уточни лидерът на БСП Сергей Станишев по време на пресконференция във връзка с подадената от него молба в деловодството на Народното събрание за освобождаването му от длъжностите на народен представител.

След като Станишев призна за пореден път загубата на социалистите на евровота и втората позиция на ПЕС след ЕНП в ЕП, той каза: „Добре знаете, че оглавих европейската листа на БСП като знак за лидерство и поемане на отговорност. Новата роля, в която влизам, е продиктувана от новата ситуация след изборите. Едната - допълнителни отговорности и ангажименти, с които съм натоварен на европейско ниво - политически разговори между ПЕС и ЕНП за нова управляваща коалиция в ЕП."

Това Станишев приема като огромна чест и признание, както лично за него, така и за БСП, която ще играе важна роля в ЕП, формирайки политиката на новата Европейска комисия и възможност за България да участва и определяне следващата посока на ЕС, който се намира в страшно трудна ситуация.

„Убеден съм, че на следващите избори БСП трябва да е лицето на промяната на България. В началото на следващата седмица ще се проведе заседания на Националния съвет. Ще се обсъдят всички въпроси", каза още Сергей Станишев.

Заедно с Мартин Шулц ще водим разговорите за формирането на Европейския парламент, посочи още Станишев и припомни: Аз номинирах Шулц миналата седмица пред групата на социалистите и демократите и то бе прието.

"Чрез мен България ще може да участва във формирането на новите водещи европейски институции. Вярно е, че не успяхме да постигнем убедителна победа на левите в Европа, но трябва да кажа, че най-големият губещ от тези избори е ЕНП, защото загубиха 50 депутати, а ПЕС остана на нивото си и няма спад", отбеляза Станишев.

Още днес ще изпратим официална покана до лидерите на парламентарно представените сили за консултации за предсрочни избори, за задачите на Народното събрание в следващия период, служебния кабинет, номинирането на еврокомисар, политическата, социална и икономическа ситуация в страната, съобщи Сергей Станишев.

От левицата предлагат консултациите да се състоят в петък, заради ангажименти в Брюксел на лидера на БСП Сергей Станишев в следващите дни.

Лидерът на социалистите предлага Атанас Мерджанов за председател на ПГ на Коалиция за България. По дучите му той има достатъчно професионален опит и диалогичност, за да се справи с тази отговорност.

В началото на следващата седмица ще се проведе и Национален съвет на партията, където ще се обсъдят всички въпроси, обяви още Станишев. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Русофил

Аз вярвам в Кремълската звезда на другаря Станишев. След като оправи БГ, може би сега е насочен да оправи и ЕС ! Говори се, че щял да бъде номиниран от ПЕС за председател на енергийната комисия на ЕП.

24.06.2014 21:16:42

Русофил

Аз вярвам в Кремълската звезда на другаря Станишев. След като оправи БГ, може би сега е насочен да оправи и ЕС ! Говори се, че щял да бъде номиниран от ПЕС за председател на енергийната комисия на ЕП.

24.06.2014 21:16:15

Анонимен

Дрън, дрън, дрън - тоя си е научил урока от Първанов, че ако изпусне кокала в БСП, неговият наследник ще му бие шута задължително, ако иска да има промяна в БСП, а значи за да държи кокала, НЕ трябва да има наследник. Жална ни майка.... Тоя кабинетен плъх и амбициозната му женичка дето прехвърка от мъж на мъж само власт и пари да има, ще ни разкажат играта..

24.06.2014 17:09:24

Анонимен

стига бе , това поредния виц ли е

24.06.2014 15:10:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.