• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Валерия Велева: Станишев се е предлагал два пъти за премиер и му е било отказано

Валерия Велева: Станишев се е предлагал два пъти за премиер и му е било отказано

/КРОСС/Безпрецедентна е реакцията на синдикати и работодатели срещу правителството, но тя е закъсняла. Явно е, че парламентът няма да работи и няма да мъже да изпълни задачите, които те им поставят. Във всичките тезц 25 години на прехода бизнесът често влизаше, освен в публични контакти, и в тайна симбиоза с политиците. Този бизнес плащаше на тези политици. Този бизнес си купуваше депутати. Този бизнес има вина, категорична бе Валерия Велева.

Зам.-главният редактор на "Преса" и социологът Мира Радева коментираха поставения от работодателските и синдикалните организации общ ултиматум към политическите партии и институциите и настояването им незабавно да бъдат взети мерки, които да доведат до успокояване на ситуацията в страната. Съвместната декларация подписаха Българската търговско-промишлена палата, Българската стопанска камара, Конфедерацията на работодателите ииндустриалците, Асоциацията на индустриалния капитал в България, КНСБ и КТ „Подкрепа". Те заплашиха, че ако не бъдат взети ''незабавни мерки за успокояване на обществото'', ще преминат към ''радикални действия преди изборите''.

Социологът Мира Радева сподели мнението на събеседничката си и допълни: Стигна се до някакъв предел, отвъд който очевидно не можем да продължаваме по същия начин. Затова не трябва да мълчим, каза още тя и настоя за отговор на въпроса „Кой?" по отношение на случилото се с Корпоративна търговска банка.

А на другия въпрос, който се задава една година - кой предложи Пеевски? - журналистът Валерия Велева каза: Аз знам отговора - Сергей Станишев.

Не знам защо Сергей Станишев нема доблестта да излезе и да каже, че той го предложи, при това против неговата воля. Пеевски не е искал да приеме този пост (шеф на ДАНС). Това се случи под натиска на Станишев, заяви Велева. Тя потърси отговор на няколко въпроса, сред които: Има ли зависимости между Сергей Станишев и Цветан Василев? Има ли връзка икономическият екип на това правителство с Цветан Василев? Кой назначи министрите?

Те са реторични, каза от своя страна социолога Мира Радева, на което обаче събеседничката й отбеляза: Не, не са риторични. Нищо не е ясно докато не се отговори на тези въпроси, смята тя. Цялото поведение на БСП по отношение на КТБ показва, че има някаква зависимост, допълни тя.

По думите на Валерия Велева Сергей Станишев се е предлагал пред ДПС два пъти за премиер и му е било отказано.

Според журналистката има и много въпроси в БСП, тъй като в партията се заговорило за семейство. Извинявайте, но след Тодор Живков не е говорено за семейство в една партия, каза тя и допълни, че ще дойдат следващите въпроси за ролята на отделните семейства по отношение на Фонд „Земеделие", например, по отношение на обществените поръчки и пр. На тези въпроси Станишев трябва да отговори, категорична бе зам.-главната редакторка на „Преса".

Мен съдбата на Станишев не ме интересува, дори и БСП не ме вълнува, призна Мира Радева. Мен като социолог ме интересува съдбата на избирателите на левицата. И въпросът, който аз си задавам при тези кандидатури е дали те ще направят онази промяна, от която партията се нуждае от 1989 година, допълни социологът.

Нищо чудно на конгреса Станишев да бъде припознат и да бъде поканен да се върне в тази партия като лидер, прогнозира Валерия Велева. Чисто електорално, според Мира Радева, едно такова решение би довело до това АБВ да има дори и с един глас, но повече от БСП. ДПС е напълно възможно да бъде втора политическа сила, смята Валерия Велева, тъй като избирателите на ДПС са също толкова верни, колкото избирателите на БСП, уточни Мира Радева.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Две кокошки! Две тъпи кокошки, които си въобразяват,че са знаещи, умни и красиви.

07.07.2014 10:55:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.