• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Осъден за убийство иска по-ниска присъда

Осъден за убийство иска по-ниска присъда

/КРОСС/ Стелиан Стоилов, осъден за убийството на 75- годишна жена от Търговище, извършено през лятото на миналата година, обжалва днес пред Варненския апелативен съд присъдата на първата съдебна инстанция. В края на септември тази година Окръжният съд в Търговище призна вината на 26 годишния мъж затова, че на 17 август 2013 година убил Николинка Ст. по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. При условията на съкратено съдебно следствие, първата съдебна инстанция е редуцирала с 1/3 наказанието „доживотен затвор" и е присъдила на Стелиан 25 години затвор при първоначален строг режим. Този съд е наказал подсъдимия с различни по размер присъди за още две престъпни деяния - грабеж, извършен непосредствено преди убийството и за притежание на марихуана. Стелиан ще търпи най-тежкото от наложените наказания - 25 години лишаване от свобода, 2000 лева глоба и общо 175 000 лева обезщетение за причинените неимуществени вреди на близките на убитата жена.
Часове преди престъплението 26-годишният Стелиан се черпил с приятели в заведение в Търговище. Въпреки голямото количество алкохол, компанията продължила купона в местна дискотека. Заради агресивно поведение охраната изхвърлила на няколко пъти пияния младеж от заведението Преди да се прибере в дома си Стелиан решил да ограби бабата на свой приятел. Той познавал дома на 75-годишната Николинка, т.к. често гостувал там с нейния внук. Първо откраднал голяма метална тава, която намерил зад къщата и я скрил в двора на съседната детска градина. Междувременно възрастната жена се разбудила и при второто нахлуване на нападателя в двора на къщата оказала съпротива. Сблъсъкът между стопанката и Стелиан прераснал в сбиване. Младият мъж се въоръжил с двурога вила и с няколко удара по тялото и главата бързо сломил силите на жертвата си. Изтикал вече безпомощната жена в дома й и продължил да я удря и заплашва. В този момент Николинка разпознала нападателя си и това предизвикало нова вълна от агресия у него. Той продължил да удря жертвата си но вече с кухненския нож. Въпреки съпротивата на възрастната жена, няколко силни удари с ножа по шията й се оказали фатални за живота й. За да заличи следите си подсъдимият запалил дрехите на вече мъртвата Николинка, а по-късно се преоблякъл и скрил своите дрехи в необитаема постройка. Почти месец по-късно бил задържан при рутинна полицейска проверка.
Днес Стелиан поиска от въззивната апелативна инстанция да намали както наказанието, така и размера на присъденото обезщетение. Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в предвидения от закона срок.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.