• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

Драгомир Стойнев: Бюджетът беше изпълним

Драгомир Стойнев: Бюджетът беше изпълним

/КРОСС/ Нищо не пречи този бюджет да влезе в пленарна зала, виждам, че и ГЕРБ го подкрепят. В крайна сметка, последният, който взема решение, е парламентът, заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в интервю за БНТ.

Намаляване на приходите за тази година не е било обсъждано в БСП, тъй като бюджетът е бил изпълнен. „Започнахме годината много добре. Когато встъпих в длъжност, икономическият растеж беше отрицателен", припомни Стойнев.

През второто тримесечие бяха създадени 40 хиляди нови работни места. За съжаление политическата криза рефлектира върху икономическата ситуация, което налага възможно най-бързи избори, каза Стойнев.

Забавянето на гласуването на актуализацията, дошло заради позиция на БСП, Драгомир Стойнев обясни с това, че най-важният закон в държавата е нужно да бъде осмислен. Щом ДПС и ГЕРБ подкрепят ремонта на бюджета, могат да си го гласуват още днес, допълни той.

Никой не можеше да предположи криза в КТБ, заяви министърът. „Не става въпрос за несигурност в цялата банкова система, а за проблем с една банка. Трябва да бъде взето най-правилното решение. Информацията, която се предоставя, е неясна. Започна се с едно теглене на 300 млн. лв. от банката, после изнасяне с чували, после се оказа, че е нямало такова изнасяне", каза Стойнев.

Според него БНБ трябва да си свърши работата - БНБ е органът, който контролира всички банки чрез банковия надзор. Това, което направих аз, като министър, бе да извадя голяма част от парите от КТБ, тъй като имаше средства, свързани с енергетиката, посочи Стойнев.

Но ние изпълнихме задачата. Това беше добра мярка. Хората редовно си получават заплатите, именно поради действията парите да не бъдат концентрирани само в една банка. Преди кризата депозити от КТБ на енергийните дружества не са местени, категоричен е Стойнев.

В БСП има състезание между единомишленици, а не лидерска битка, посочи Драгомир Стойнев. Той не се възприема за фаворит на Сергей Станишев, като посочи, че настоящият председател е подпомогнал развитието и на всеки от неговие конкуренти. Като свой плюс той посочи, че досега не е бил в ръководството на партията. Стойнев обеща да използва хвърлените камъни по БСП за надграждане.

Като бъдещ свой стил на управление той посочи вслушване в мнението на органите в партията. Министърят смята, че е нужна консенсусна политика, като членовете на ръководството на партията си говорят очи в очи, а не през медиите. Като важна задача той посочи привличане на симпатизанти. В отговор на въпрос за бъдещ диалог с АБВ, Стойнев посочи, че те са си избрали своя път. Според него трябва рестарт на политиката, не само в БСП.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

куку руку

Бойко Борисов е работил съвсем координирано и хладнокръвно с ДПС, за да дестабилизира страната и да я хвърли в хаос.

17.07.2014 11:52:56

пенчо

Бойко Борисов беше единственият от политиците, който твърдеше, че има огромен проблем и че страната е в тежка икономическа и финансова криза.

17.07.2014 11:52:33

трън в петата

Чухме политически лидери, които публично внушаваха, че държавата е във фалит, че се срива и се нуждаем от банкова ваканция, а тайничко потриваха ръце това да увеличи изборния им резултат наесен. Нещо повече – планът беше България да бъде поставена под външен протекторат и МВФ да определя всички наши основни политики – в областта на здравеопазването, пенсионната система, финансите. Всичко! Бяхме на една крачка от реализацията на този сценарий.

17.07.2014 11:51:40

СБОГОМ ГЕРБЕРУГИ

Редно е българите най-накрая да си отворят очите и да си дадат сметка какво се случва, защото за пореден път щяха да бъдат измамени по най-бруталния и престъпен начин. И то от партиите, които се канят да управляват след следващите избори, а именно коалицията между ГЕРБ и ДПС.

17.07.2014 11:50:38

червена баба

Достойна кандидатура на достоен млад човек!

17.07.2014 11:49:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.