• 27 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Тренчев: Десетки хиляди души страдат от затварянето на КТБ, трябва план за оздравяването й

Тренчев: Десетки хиляди души страдат от затварянето на КТБ, трябва план за оздравяването й

/КРОСС/ "От една страна заради поставянето под особен надзор на КТБ страдат много хора - страдат вложителите там, независимо големи или малки, страдат фирмите, които оперират със средства и плащат заплати чрез банката и не на последно място страдат служителите на самата банка, които имат затруднения да получават своите възнаграждения." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" д-р Константин Тренчев, президент на КТ „Подкрепа".

"Банката има отношения с множество фирми в страната и става дума за засегнати от затварянето й десетки хиляди души. Тъй като проблемът е много голям и синдикати, и работодатели стигнахме до заключението, че трябва да се формира екип, неангажиран политически и икономически, който да изготви план и предложения как да се излезе от ситуацията и банката да заработи - и такъв план беше изготвен", добави Тренчев.

Той заяви, че си има законов път, по който КТБ може да бъде оздравена и в него в никакъв случай на първо място не е това да стане с държавни пари - на първо място трябва да се даде възможност на акционерите в банката да покрият евентуалните липси в нея.

"Лошото е, че до ден днешен ние не знаем колко всъщност са липсите там и какъв е техния размер - това институциите не го казват, въпреки че би било правилно да го сторят. На второ място, ако акционерите не могат да осигурят средства за оздравяване на банката трябва да се търсят други опции, бизнесмени, фирми, които да спомогнат за стабилизирането и едва на последно място идва възможността да се включи държавата", каза още той.

Константин Тренчев не прие напълно изказванията на Стив Ханке относно казуса в КТБ, понеже едно е да дадеш мнение за състоянието на „един пациент" по телефона и съвсем друго е да се запознаеш със състоянието му на място.

Президентът на КТ „Подкрепа" отбеляза, че колкото по-дълго се бавят мерките и решенията за оздравяването на КТБ, толкова по-лоша ще стане ситуацията и може накрая да се окаже, че „пациентът" вече няма как да бъде спасен дори да му бъде предписано правилното лечение.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тези 206 млн. лв. са раздадени като подкупи и рушвети, за да умилостивяват управляващите и да предоставят държавните пари на депозит в КТБ. От там трябва да се тръгне и да се публикува кой - колко млн. лв. е получил и какви щети е нанесъл на България.!? Това неизбежно ще стане, но дано не е по-късно, защото при изострена обстановка може да хвърчат и глави , незнайно чии !

19.08.2014 13:11:43

sinuxe

ami Boko-Tikvata da varne otkradnatoto

19.08.2014 09:12:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.