• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

КАТ няма да глобява за счупени стъкла на автомобилите

КАТ няма да глобява за счупени стъкла на автомобилите

/КРОСС/Няма конкретно разпореждане към оперативните служители на "Пътна полиция" да не санкционират шофьорите, чиито автомобили са със счупени стъкла, в следствие на бурята и градушката, тъй като това би било в противоречие със закона. Пътните полицаи обаче ще проявят разбиране към шофьорите, а до нормализиране на ситуацията те само ще бъдат предупреждавани.

Към момента справка на Дарик в КАТ- София показвала, че няма регистрирани случаи на глобени водачи.

За дефицит на стъкла за автомобили съобщават от асоциацията на автосервизите. По думите на Динко Хулка, зам.-председател на асоциацията на автосервизите, заради огромните поражения от градушката са се наложили спешни доставки от други градове на страната, защото в складовете в София няма достатъчно наличности.

„Шоково се налага да приемаме, да обработваме голямо количество автомобили. Голяма част от колите ще минат през т. нар. класически ремонти - няма да могат да се използват авангардните техники за ремонт без боядисване, защото пораженията по колите са брутални. Първото, което правим като организация, е да решим проблема на собствениците със счупени стъкла - да се организираме от различни региони фирми за стъкла да доставят към София, тъй като софийските фирми изнемогват", каза още Хулка.

И днес пред застрахователните офиси, сервизите за автостъкла и стъкларските работилници се очакват отново опашки. Пострадалите от градушката автомобили са хиляди, съобщи Нова тв.

Застрахователите увеличиха работното си време и срокът за завеждане на щетите. Техните съвети са, хората, които имат по-малко щети, без счупени прозорци, да изчакат няколко дни за завеждането на щетата, за да намалеят опашките.

От МВР издадоха указание, че шофьорите, чиито стикери за „Гражданска отговорност", годишен технически преглед и винетка липсват заради счупено от градушката предно стъкло, няма да бъдат глобявани, но ще трябва да възстановят документите си.

От Националната агенция за приходите припомниха на водачите да изискват касова бележка от сервизите, в които ремонтират колите си, защото тя ще им е необходима при евентуална рекламация.
Данъчните започнаха и масирана акция в обектите за продажба на автомобилни стъкла за спазване на данъчното законодателство.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.