• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

150 лева наем за депутатите в жилищата на Народното събрание

150 лева наем за депутатите в жилищата на Народното събрание

/КРОСС/ Бъдещи депутати от провинцията очакват първия звънец на 43-тото НС във ведомствените жилища на парламента срещу скромен наем от 150 лв. на месец, пише „Монитор". Става въпрос за избраници, които са търкали депутатските банки и през миналия мандат, но са отказали да си съберат куфарите след приключването му.

Сигурни, че ще попаднат и в новия състав на парламента, те решили да си запазят апартаментите, с което да избегнат разправиите около разпределението на жилищата с новите си колеги.Възможност за това дало ръководството на предишното Народно събрание, което преди разпускането издало специална заповед по въпроса.

С нея експарламентаристите получили право да продължат да ползват апартаментите си безплатно още месец след края на мандата, като пак си поемат само сметките за ток, вода и парно. След изтичането на този срок обаче всеки желаещ да запази жилището вече трябвало да си плаща и за нощувките. От тази опция се възползвали 115 от бившите депутати от всички 4 формации в предишния парламент - БСП, ГЕРБ, ДПС и „Атака". Те си останали във ведомствените жилища в столичните квартали „Изток", „Витоша", „Овча купел", „Лагера", „Редута", „Красно село", „Мотописта" и в центъра на София, където има общо около 150 ведомствени апартамента. Парите на месец пък са според размера на жилищата.

По-ниската тарифа от 150 лв. е за тези от 70 кв. м. За огромните апартаменти от по 120 - 130 квадрата наемателите се бръкват между 300 лв. и 350 лв. на месец, изчислиха за „Монитор" от администрацията на парламента.

Тези от бившите депутати, които изпаднат от състава на 43-тото Народно събрание, ще трябва обаче в близките седмици да си съберат багажа, за да освободят място за новите законотворци. Бъдещите избраници от провинцията, които тепърва ще се местят в столицата, първо ще бъдат настанени в хотел докато се определи кое от празните ведомствени жилища за кого отива.

Администрацията на парламента отсега е притеснена как новите парламентарни групи ще се разпределят в самата сграда на Народното събрание. Всяка от осемте формации трябва да има отделна стая, където да бистри законодателните си политики и стратегии. Отделно бъдещият председател на Народното събрание, както и заместници му, каквито се очаква да бъдат излъчени от всяка група, трябва да са в различни помещения. Това означава, че ще са необходими поне около 15 стаи. „Сградата не е от най-големите, със сигурност ще им е тясно", коментираха от администрацията на НС, която умувала дори и за преграждане на помещения.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.