• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

НПО-та обявиха война на частните съдебни изпълнители

НПО-та обявиха война на частните съдебни изпълнители

София /КРОСС/ На 14 декември ще има граждански протест в поне 15 града срещу несправедливата политиката на банките и частните съдебни изпълнители към техните клиенти. В  протеста са поканени всички българи, които са станали жертва в отношенията си с финансовите институции у нас. Това каза Ангел Славчев, представител на „Граждански контрол". Четирите граждани организации - "Граждански контрол", "Център за европейска интеграция на България и защита правата на човека", "Движение за пълна заетост и ценова стабилност" и "Съюз закрила на пострадалите от банки, финансови институции и частни съдебни изпълнители", са създали на 3 декември Комитет за слагане край на порочните практики на банки и частни съдебни изпълнители.
Комитетът е против практиката банките и частните съдебни изпълнители да правят каквото си искат с клиентите, подчерта Славчев. Ние не сме за оставка на правителството, не се интересуваме кой точно ни управлява, защото всички управляващи трябва да са слуги на народа, каза Славчев.
Протестът ще е нашият поздрав по случай Никулден, отбелязван и като Ден на банкера, посочи Димитрин Вичев от организацията „Съюз закрила от пострадалите от банки, финансови институции и частни съдебни изпълнители".
Случаят с Корпоративна търговска банка е афера, и когато ние предупреждавахме, че тя ще се случи, срещу нас скочиха Йордан Цонев от ДПС и банкерът Левон Хампарцумян, каза Вичев. Българските граждани дадоха назаем милиарди левове на Фонда за гарантиране на влоговете, подчерта той.
Комитетът иска незабавен мораториум върху всички изпълнителни дела по реда на чл.417 в Гражданския процесуален кодекс (ГПК) и последваща отмяна на този член от ГПК. Иска се също приемането на Закон за фалит на физическите лица и за Финансов омбудсман и създаване на независим от БНБ регулаторен орган върху банките.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Абе, каква закрила, само търсям шум да създават! Спомняте ли си как преди Ангел Славчев подгласяше на Цветан Василев? Изведнъж стана моралист и реши на хората да помага. Това на някой друг го разправяйте.

06.12.2014 14:58:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.