• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Руското разузнаване: България и други балкански държави са заплашени от ислямизъм

Руското разузнаване: България и други балкански държави са заплашени от ислямизъм

/КРОСС/ В Република Косово са се появили самоубийци-шахиди. По съобщения на балкански средства за информация, Белград разполага със списък на поне 20 бойци албанци, специално подготвени за самоубийствени акции на „Ислямска държава", пише руският сайт topwar.ru, позовавайки се на доклад на военното разузнаване.

Отбелязва се, че „терористи на групировката се намират в постоянна връзка със свои съюзници в Сърбия, Босна, Черна гора, Албания и Македония, които имат указание да се готвят за акции." На 28 август пък посолството на Сърбия в Дамаск получило писмо със заплаха за физическа ликвидация на негови служители ако сръбските дипломати не напуснат Сирия в определен срок. Инициатор на заплахата е била „Балканската бригада", чиито лидери се намирали в Косово и централна Сърбия. Този „Център на тероризма на Балканите" бил известен с особено жестоките си разправи с враговете си.

„Ислямска държава" не изпитва никакви проблеми да се снабдява с оръжие, да получава ракети, гранатомети, противотанкови оръдия, бронежилетки, средства за свръзка от България, Хърватия, Румъния и Украйна. Не секва и притокът на „воини джихадисти" в „Ислямска държава" от Сърбия (Косово, Санджак), Босна и Херцеговина, Македония, Албания, България. На първи септември хърватското разузнаване (Sigurnosno-obavještajna agencija, СОА) назова джихадизма, пуснал корени в страните от Югоизточна Европа една от най-големите опасности за безопасността на тези страни.

Ако балканските държави не се противопоставят на вълната на ислямския екстремизъм, всички те без изключение са заплашени. Опасността от тяхното разпадане може да придобие необратим характер, пишат руските разведки.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Красимир Младенов

Честити да са ни. Превзеха ни от всякъде, най-вече от вътре. Ни разузнаване имаме, ни армия, ни полиция ама имаме "университети", които бълват "специалисти по национална сигурност". Кой създаде Косово - американците. Те са като Киро Факиро - сам си прави автомобилите и сам си се съзтезава.

06.10.2014 10:15:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.