• 27 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Европа се страхува, че Путин ще й отнеме Сърбия

Европа се страхува, че Путин ще й отнеме Сърбия

/КРОСС/ Поканата към руския президент за честванията на 70-годишнината от освобождаването на Белград от хитлеристки окупанти, породи нова вълна от тревога в Евросъюза, пише "Правда.Ру".

От една страна Сърбия сякаш е стабилно стъпила на пътя за присъединяване към ЕС, но от друга страна - тя не прекъсва връзките си с Русия, игнорирайки гневните реакции на Запада.

«Сърбия е държава-кандидат, която в момента води преговори за присъединяване към ЕС, поради което ние очакваме, че тази нейна проевропейска позиция все пак ще се потвърди по време на визитата на Путин в Белград», заяви говорителят на външнополитическата служба на ЕС Мая Косянчич.

Заявлението на европейските чиновници прозвуча точно преди посещението на Путин в Белград. Подтекстът на казаното от Косянчич е доста прозрачно: «искате да сте в ЕС, тогава ще трябва да играете по свирката на бюрократите от Евросъюза».

Същевременно, Сърбия не желае да изпълнява това, което очакват от нея европейците. Пример за това е, отказът на Сърбия да подкрепи санкциите срещу Русия.

Напомняме, на 16 октомври президентът на Русия Владимир Путин идва в Сърбия по случай 70-та годишнина от освобождаването на Белград. Сръбската управа подготви помпозен военен парад и висок орден за руския гост.
Също така, Путин води преговори със сръбския си колега за увеличаване на политическото и икономическото сътрудничество.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Изолацията на Русия не трябва да спира или се намалява ! Тези мръсни подлеци трябва да се научат, че към уважението и търпението, на което се радваха преди е сложен край заради подлостта им ! Рублата трябва да добие стойността на тоалетната хартия, аскерите да тръгнат с галоши, а не със супер - модерни радиостанции в яките и ракетни комплекси в ръцете ! Русия трябва да стигне дъното ...!

16.10.2014 15:05:35

Анонимен

РУСИЯ ЩЕ СИ ОСТАНЕ С ВОПЛИТЕ И ЛЪЖИТЕ ЗА ДОБРОТО КОМУНИСТИЧЕСКО МИНАЛО ! СВЕТЪТ ВЪРВИ И СЕ РАЗВИВА БЪРЗО, ДОКАТО РУСИЯ ЛЕЖИ на ПРИРОДНИТЕ СИ ИЗКОПАЕМИ, КОИТО ВСЕ ПО-ТРУДНО ЩЕ ДОБИВА, ЗАРАДИ ТЕХНОЛОГИЧНАТА СИ ИЗОСТАНАЛОСТ, НО С РУСИЯ БЪДЕЩЕ и ПРИЯТЕЛСТВО - НЯМА, ТОВА СА НЕСЪВМЕСТИМИ НЕЩА !

16.10.2014 12:52:30

Анонимен

Ами докато се пубдрят още и робуват на гръцките психо-манящини и не приемат останалите екс-юго дърбаваи в ЕС и НАТО, Путин ще излезе на Адриатическо море - точно срещу щаба на 6-ти флот в Италия!

16.10.2014 12:27:03

Анонимен

Пълни глупости ! Навремето ТИТО беше прогонил цялата Сталинова глутница от СФРЮ, а днес Русия се опитва да се присламчи към изпадналата в дупка Сърбия ! Преди 70 год. смениха фашистката окупация с комунистическа и какво ...? Добре че Тито пускаше сърбите по света та имаха достъп до капитализма, а ние - не ! Русия ще си остане там, някъде в Сибир и ще продължи да изостава и се изолира, а Сърбите, които все още са управлявани от комунисти ще се усетят ... !

16.10.2014 12:26:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.